Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

0
FZ
The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.
Ackermann Fonksiyonu'ndan tutun da klasik "Hello World" programına dek pek çok test için programlama dillerinin zorlandığı sistemde temel olarak programların verilen işi ne kadar sürede ve hafızada yaptıkları ölçülmüş ancak bununla yetinilmemiş. Tüm programların kaynak koduna ulaşabildiğiniz gibi isterseniz belli bir test için sadece belli programla dillerini grafiksel olarak da kıyaslayabiliyorsunuz (süre ve hafıza bakımından).

MLDonkey isimli eDonkey istemcisini geliştirmek için kullanılmış OCAML ve Blender isimli 3-D tasarım, modelleme ve animasyon yazılımını geliştirmek için kullanılmış Python dillerini de bu kıyaslamada görmek güzel.

"Hangi programlama dili?" sorusunu soranlara hararetle tavsiye ediyorum (gitsinler de kafaları iyice karışsın diye :-P

Görüşler

0
tongucyumruk
Ben mi görmedim yoksa gerçekten listede pascal yokmuydu?
0
FZ
Sanırım bazı şeyleri yeniden düşünmekte fayda var ;-)
0
conan
Bir programin hizini belirleyen sey algoritmadir. Algoritmani saglam tut, geri kalanini diller zaten uc asagi bes yukari halleder ;)
0
FZ
Peki ya veri yapıları? ;-)

'Show your flowcharts and conceal your tables and I will be mystifed. Show your tables and your flowcharts will be obvious.' Frederick P. Brooks, The Mythical Man-Month
0
Necrodome
Burda da programlama dillerine gore i$ imkanlari var.
0
FZ
Perl ile takılırken fantastik bir konuya daha el atan FZ bugünkü öğle yemeğinde Chris Stephenson hoca ile muhabbetinden sonra (ki muhabbete butch adlı meşhur FM editörü de iştirak etmektedir) gidip SICP (Structure and Interpretation of Computer Programs) isimli (Mor Kitap) kitabı alır ve kendi kendine du bakalım şu fonksiyonel programlama dilleri deyip durdukları nane de neymiş acep diye düşünür. (Düşünüp düşünüp çok fazla bir şey üretemeyen adam profiline doğru hızla kaymakta olan FZ'ye yakın çevresi pek de iyi gözle bakmamaktadır :).
0
FZ
The tao that can be tar(1)ed
is not the entire Tao.
The path that can be specified
is not the Full Path.

We declare the names
of all variables and functions.
Yet the Tao has no type specifier.

Dynamically binding, you realize the magic.
Statically binding, you see only the hierarchy.

Yet magic and hierarchy
arise from the same source,
and this source has a null pointer.

Reference the NULL within NULL,
it is the gateway to all wizardry.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

wxWidgets ile bir uygulama: wxCar

mustafa_

wxCar, wxWidgets/C++ ile yazılan oto kiralama/satış firmalarına hitap eden küçük bir uygulamadır.

Serialization olarak Boost kütüphanesi kullanılmıştır.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Masaüstleri Şenleniyor: İlk XGL LiveCD kororaa

halixus

İşletim sistemi cephesinde 3D desktop savaşı iyiden iyiye arttı. Bunun öncülüğünü ilk olarak sun, Looking Glass 3D ile yaptı. Ama hala kararlı sürümünü çıkartmış değil. Ardından Microsoft olaya el attı. Vista'ya benzer bir şey yerleştirdi. Benzer bir şey diyorum nedeni ise Vista'nın BETA sürümünü inceleme fırsatı olan varsa bu özelliği arayıp bulması bulduğunda da hüsrana uğramısı muhtemeldir. Windows tuşu + TAB tuşuna bastığınızda çıkan ekrandan ibaret. Alt + Tab kombinasyonunun biraz daha göze hitap eden şekli denebilir. Sırf yapmış olmak için yapmışlar gibi sanki. GNU/Linux cephesinde ise buna karşılık XGL ismini duymaya başladık. Çıktı çıkacak derken ilk demo LiveCD yayınlandı.

Dağıtımın ismi kororaa. Ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. ISO dosyasına ise buradan indirebilirsiniz.

Muhasebeci 0.5 Kullanıma Hazır

qorkem

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-tıklama menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir.

Diğer detaylar icin burayı ziyaret edebilirsiniz.

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?