Bir Kablonet Hikayesi

0
sefalet
Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.
Benim hikayem de tam bu sırada başlıyor. İstanbullu bir kablolu bağlantı kullanıcısı olduğumdan destek hizmetini Kablonet firmasından alıyordum. Fakat 2006 yılında sözleşmelerin feshedilmesi ile açılan davalar tam bir Türkiye manzarası ortaya koydu. Ayrı ayrı ödediğimiz Telekom ve Kablonet faturalarının bir ara birleştiği söylendi fakat 2006'da gelen tüm kablonet faturalarında özellikle eylül ayından sonra 9 milyon gibi daha önce bir bağlantı faturasında görmediğim düşüklükte fiyatlar görünmeye başladı. Daha sonra faturaların da gelmemesi ve posta kutusu ve aylık ödemeler kalabalığı içinde dikkat etmediğimden ne olup bittiği konusunu takip etmedim. Bu bilinmezlik geçen hafta hattımın kesilmesi ile açıklık kazandı. Yaptığım bir kaç telefon görüşmesi neticesinde kablonet firmasının 2006 senesinde beni Türksat'a müşteri olarak göstermediği ortaya çıktı. 2006 yılında bana gelen bir kaç faturanın 9 milyon olmasının sebebinin de, kablonetin faturayı düşük gösterip kendi hizmet parasını müşteriden kolayca alabilmesi için olduğunu öğrenmiş oldum. Konuştuğum kişi bana hattımın iptal olduğunu, hattımı kullanabilmem için 2006 yılının ödenmeyen faturalarını ödememi ya da yeni hat başvurusunda bulunmamı önerdi. Yeni hat başvurusu yapınca eski borçları ödemem de gerekmiyordu üstelik çünkü kağıt üstünde ben Türksat müşterisi değildim. Uzun lafın kısası 2006 yılında sadece bir kez bağlantı parası ödemiş oldum. Konuştuğum kişi benim gibi pek çok kullanıcının olduğunu da ekledi.

Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. Kablo bağlantıdaki indirim yanında şubat ayında adsl fiyatlarında da indirime gidileceği söyleniyor. Yeni bağlantı düşünenler biraz daha bekleyip karar verirse daha iyi olacak gibi.

Görüşler

0
towsonu2003
"Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. "

Ayiptir soylemesi, sifreler ne oluyor?
0
hamdinp
sadece ben değilmişim otel bağlantısı kullanan. :)
0
simor
Bence haberlere de (artı/eksi) koyabilsek ne güzel olurdu.
0
sefalet
Bu arada kablo bağlantısı için başvurmanız için aynı zamanda kablotv abonesi de olmak zorundasınız. Bu sayede kablo ile genelağ bağlantısının indirim ücretlerine bir de aylık yaklaşık 10 ytl kablotv ücreti dahil etmek gerekiyor.

Bir teknisyene sorduğumda bu zorunluluğun kablo ile genelağ bağlantısı olanların aynı kablo ile tv seyredebilmeleri olanaklı olduğu için yapıldığını söyledi. Yani yeni adı ile Türksat, kullanıcılarını potansiyel suçlu olarak görmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Abdullah Güçlü Yakalandı!

redogre

Abdullah Güçlü kim mi? Hani şu insanların e-posta adreslerini satan, "Beni asla yakalayamazsınız, durduramazsınız" diye atıp tutan sefil insan.

Fazlamesai haberlerine bile konu olan, bu şahıs sonunda yakalandı.

Sadece spamden değil, DIGITURK kanallarını çözen sistemleri de tanesi 50$'dan satmak gibi birçok suçtan aranan, asıl ismiyle Muhammed Fatih Elgün olan kişi bunlarla kalmayıp irticai faaliyetten de yargılanmış. Daha detaylı haber için Akşam Gazetesi'ne bakabilirsiniz.

ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

mambo

Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.