Bir kaç ilginç rakam

0
conan
Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.
- Genel olarak Internet'i kullananların yaşı 35, yıllık geliri 65.000$, ve genelde eğitimleri universite seviyesinde
- Insanların ortalama Internet'te geçirdikleri zaman: 3 saat
- Internet nüfusu (99 Verileri): Afrika: 2.1 Milyon
Asya/Pasifik: 40 Milyon
Avrupa: 70 Milyon
Orta Doğu: 1.9 Milyon
Kanada & ABD: 120 Milyon
Güney Amerika: 8 Milyon
Toplam Dünya: 242 Milyon
- 1999 sonunda 259 Milyon Internet kullanıcısı var, 2000 sonunda tahmin edilen 349 Milyon kullanıcı, 2002'de 405 Milyon, 2005'te ise 765 Milyon kullanıcı.
- Linux Counter'ın dünyadaki tahmini Linux kullanıcı sayısı 18 Milyon.
- Linux Counter'a kayıtlı Linux kullanan makina sayısı 103.847, kayıtlı Linux kullanıcısı sayısı: 120.208
- Netcraft'a göre Apache kullanan web server sayısı: 20.713.781, Microsoft IIS kullanan web server sayısı: 10.844.419 (Kasim 2001)
- Amerikanın iki yakasının birbirine ping zamanının olması gereken maksimum suresi: 10 ms. (Standarttır)
- eBay'in 98 yılı karı: 47 Milyon $, eBay'in 97 yılı karı: 5.7 Milyon $, artış mı? %724, Kuruluş tarihi mi? 1995
- 2000 yılı başında Amazon.com'un kayıtlı kullanıcı sayısı yaklaşık 20 Milyon kışı. Yıl ortasına kadar 22.4 Milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

Görüşler

0
FZ
E peki NASDAQ patladı mı patlamadı mı? eBay ve Amazon''a özenenlerin çoğu avuçlarını yaladı mı yalamadı mı?

Ya da tam tersi bir bakış açısı ve yukarıdaki bilgiler ışığında: Bu patlama aslında bir nevi Big Bang patlaması mı? Yani aslında yakında çok büyük ve genişleyen bir evreni oluşturmaya aday mı?

SAP gibi yazılım devleri New New Economy diyerek biraz karamsar ve biraz da çok bilmiş bir tablo çizerek aslında değişen çok fazla bişi yok oyunun kuralları bakımından diyorlar öte yandan.

Hmm, ya şundadır ya bunda, helvacının kızında ;-)
0
conan
Bugun NASDAQ`in tepetaklak olmasinin en buyuk nedenlerinden birisi, Bill Clinton`in gorevi Bush`a devretmeden once yaptigi Butun biotech arastirmalari open olacaktir aciklamasidir. Bu aciklama ve bu dogrultuda alinan yasal onlemler insanlarin biotech ve tech firmalarina yaptiklari BUYUK yatirimlari kesmesine neden oldu.

Ayni anda ekonoide su anda yasanan BUYUK yavaslama da bu sirketlerin cokmesinde bir baska ana neden. Cogunlukla likit paralara ihtiyaci olan bu sirketlerin finans saglayamamasi, nasilsa dot com`in dot`indan bahsetsem para gelecek zihniyetinin kisa donemde farkedilmesi de baska nedenler kisaca.

Daha yazacak cok sey var ama bavul hazirlamam lazim ;)
0
anonim
Alla alla bavul mu niyeki :-p yarın perşembe mi? banamı öyle geliyor neysea ben yine bilgisayar teknolojisi vb tür dışına çıkıp geyik sektörüne giriyom conin bavul hazırlıyormuş alla alla 2 diyom :p
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internetin 2`si çıktı!

barbar

Fairbanks'deki University of Alaska'daki 625 MB'lık bir CD, the Faculty of Science of the University of Amsterdam'deki bir PC'ye kaç saniyede transfer edilmiş olabilir acaba? Aradaki mesafe 12,272 km'dir

cevap:
13 saniye

daha fazla bilgi için
Debian Woody in less than two minutes

NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

redogre

Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Yeni Bir Sosyal İmleme Ağı

cann

Sosyal imleme ağlarına yeni bir kan olarak inter.net.im beta versiyonda açıldı. kısaca internet'de rastladığınız haberleri, ilginç bulduğunuz siteleri yada blog yazılarını burada işaretliyebilir, diğer populer imleri görebilir ve yorum yazabilirsiniz...