Blender Sonunda Open Source

0
sundance
Eski Amiga`cıların Imagine ve Lightwave`den sonra adam gibi bir render programı çıkmadı sızlanmalarını yalanlayan yegane program Blender, bazılarınızın bildiği gibi bir süre önce geliştirmesini durdurmuştu. Oyun arabirimi, web plugini ve daha bir sürü özelliği, belki de en önemlisi 2Mb`lık installasyonu ile muhteşem işler yapabilen Blender`ın akıbeti ne olacak diye beklerken, hepimizi sevindiren bir gelişme oldu; Blender artık Open Source oluyor.

Konu ile ilgili cemaatin ne demek istediğini öğrenmek isteyenler
için :)
gnu

Görüşler

0
anonim
kimin elini opmem gerekiyor simdi?
0
anonim
ya ben bu blendar ın pc versıyonunu gordumde sanırım pyton da gelıstırmısler programı elıme aldım ılk basta bıraz zor geldı ya...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TurboPower OpenSource´a yöneldi

inoxes

Yıllardır uygulama geliştiriciler için oldukça kaliteli yazılım kütüphaneleri ve araçlar geliştiren TurboPower software geliştireceği araçları olabilecek en iyi seviyeye gelebilmesi için ozgur yazılım çatısı altında yayınlacağını duyurdu.
Aynı şekilde ERP devi SAP kendi rdbms sistemi olan SapDB yi LGPL/GPL çatısı altında geliştiriyor ve hiçbir lisans ücreti istemiyor.
Bu gibi dev firmaların GPL'e yatırım yapmaları ise gelecekteki yazilim standartının habercisi gibi gözüküyor ;)

Ayrıntılı bilgiler için turbopower.com, sapdb.org

Linux CP/M olmasın!

sundance

Bir zamanlar Freshmeat`de bu makaleye rastlamıştım. Nedense bu sabah hatırladım ve bu kadar önemli bir makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.

80'li yılların başında çok hızlı bir şekilde çok başarılı olan, MS-DOS'un 90`larda olmadığı kadar da becerikli, gelişmeye açık bir işletim sistemi olan CP/M`in bütün bu avantajlarına rağmen neden yokolup gittiğini anlatan ibret alınması gereken bir yazı...

Hurd Çalışan CD

misafir

GNU/Hurd çalışan CD'nin son versiyonu dün çıktı. Siz de benim gibi GNU/Hurd'ü sabit diskinize kurmaya çalışıp beceremeyenlerdenseniz, hemen şu adresten indirip bu linux'tan bağımsız GNU sistemini deneyebilirsiniz. Sistemde grafik arayüz yok ama emacs ve perl gibi ilginç şeyler mevcut. Meraklılarına duyurulur.

Özgür Yazılım Nedir? Herkesin anlayacağı dilden bir açıklama.

anonim

Türkiye'deki her seviyeden bilgisayar kullanıcısını özgür yazılım ve yazılımı etkileyen diğer akımlar ve getirdikleri hakkında bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi amaçlayan OzgurYazılım.org sitesine özgür yazılımın ne olduğunu, neden önemli olduğunu herkesin anlayabileceği bir dilde anlatan yeni bir yazı eklendi.

Bu yazı ileride gelecek benzer konulu yazıların ilk bölümünü oluşturuyor. Bilişim, Bilgisayar, Yazılım ve Özgür Yazılım başlıklı ve daha çok bu kavramlarla ilgili çok bilgisi olmayan insanlarımızı hedefleyen bu yazıyı lütfen çevrenizdekilerle paylaşınız.

Oktay Altunergil

seul.org

seaquest

Uzaktan eğitim gitgide hayatımızdaki yerini almakta. Uzaktan eğitimde serbest yazılım temelli bilişim teknolojileri kullanıldığı kadar(örnek: dil.metu.edu.tr) yakın eğitimde de bilişim teknolojileri ve serbest yazılım kullanımı gitgide artmakta.(örnek eğitimde linux çalışmaları). Haberdar etmek istediğim çalışma ise: seul.org. Amacı eğitimde kullanılabilecek yazılımların Linux ortamında GPL olarak üretimini, Linux okul masaüstü olarak kullanımının artırılmasını ve karşılaştırma(advocacy) dökümanları hazırlanmasını organize etmek. Aylık haber bültenleri ile dünyadaki uygulamalar hakkında da bilgi veriyorlar. Sektörden olanların takip etmesinde yarar var.