Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

0
sundance
IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...
ibm

İlgili Yazılar

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

wetware

IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

IBM 15.000 Kişiye İş İmkanı Veriyor

aRda_

IBM, %30'u Amerika'da olmak üzere tüm dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde 15000 kişiye istihdam olanağı açıyor. IBM'in ağırlık verdiği alan yazılım geliştirme konusunda uzman kişiler.
IBM Amerika'da çalışan sayısını azaltarak ağırlığı Çin ve Hindistan gibi ucuz işçiliğin olduğu ülkelere verdiği için tenkit ediliyordu. Yeni alınacak personelin yaklaşık 4500 adedi Amerika'da istihdam edilecek.
15000 kişilik yeni personelin IBM'in işgücüne %5 etkisi olacak ,33000 kişilik işgücü 1991 yılından beri IBM'in gördüğü en yüksek sayı.
Ayrıca IBM'in yaptığı açıklamada yeni istihdam edeceği personelin %40 ile 50'sini yeni mezun olmuş öğrencilerden, geri kalanını deneyimli kişilerden seçeceğini açıkladı.
Kaynak: netkonomi.com