IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

0
wetware
IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.
ibm

Görüşler

0
anonim
"IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda" bu nasıl oluyor?
0
akyil45
Oracle'ın Linux'u alması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece (anladığım kadarıyla) platformunu tam oturtabileceği bir dağıtım alma durumu var. Galiba Redhat veya Novel düşünüyorlarmış.Linux dediğimiz zaten sadece bir kernel değil mi canlar? :)
0
wetware
pardon, haberi gorunce aceleyle cevirdim, "herhangi bir linux dagitimini" demeliydim. isin komigi, dun arkadasa kimsenin Linux'u satin alamayacagini... Bnun olanaksiz oldugunu uzun uzun anlattiktan sonra, boyle buyuk bir hata yaptim.
0
anonim
Benim giderek hoşuma gidiyor bu iş. Sonunda Debian gibi kimsenin almaya parasının yemeyeceği dağıtımların önemi anlaşılır umarım piyasanın büyük ağa-bey leri tarafından...
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
bm
IBM'in sicili Microsoft'tan cok temiz degil. Ilgilenenlere: http://www.hagley.lib.de.us/1980.htm
0
loker
Ohooo 80'lere ne gerek var, '40'larda Auschwitz gibi insanlık dışı organizasyonların bilgi işlemek için kullandıkları alet abaküs değildi... Bilin bakalım markası neydi? Computing-Tabulating-Recording Company ve hatta bizzat IBM ismini aldıktan sonra ürettikleri sınıflandırma ve veri işleme araçlarını kullandılar, periyodik bakımlarını yaptılar falan...

Bu sonraki belgesellerde konu edildiği kadar, internette bir çok yerde belgelerle gösterildi... Google'da ufak bir arama "hadi canım sen de..." diyenlerin, kanıt isteyenlerin merakını gidermelerine yardımcı olacaktır...

0
ahmetozdemir
IBM ile nazi bağlantısı haberine buradan ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Konuyla alakasız ama ibm bize dergi gönderecekti alan varmı acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html

IBM son sürat, 5 Ghz !

iscariot

IBM salı günü San Francisco'daki International Solid State Circuits konferansında yeni nesil Power 6 işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Yeni nesil G6'lar 4-5 Ghz arası hızlarda çalışacak !

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.