Blogcu Söyle Bana Kimsin Sen?

0
FZ
Araştırmaya göre Türkiye'deki blog yazarlarının büyük çoğunluğu 20 ile 30 yaş arasında, erkek ve bu işi para için yapmıyor. Araştırma blog'cuların önemli bir kısmının üniversite mezunu, yarıya yakının full-time iş sahibi olduklarını da ortaya çıkardı...
Oturduğu yerden ahkam kesmek diye bir deyim vardır; bu saygın mesleği gazetecilerin elinden alan blog'cular son yıllarda açtıkları sitelerde her konuda fikirlerini istedikleri gibi dile getiriyor, zaman zaman acımasız da oluyorlar! Wordpress, Blogspot gibi sitelerden yaklaşık 3 buçuk dakika harcayarak bir blog açtırmak çok kolay olduğuna göre ilkokul çocuklarından emekli hâkimlere, o kadar da umutsuz olmayan ev kadınlarından ukala doktora öğrencilerine dek blog'u olan konuşuyor bugünlerde. Peki bu blog kullanıcılarının profili? murat.blogevi.org adresine girince kendi blog'unu okuyabileceğiniz Murat K. Girgin, üşenmemiş, geçen aralık başından 15 Ocak 2009'a dek süren bir araştırma yapmış, 717 blog yazarına çeşitli soruları e-mail ile göndermiş. Ya da belki her şey blog'lar arasında halledilmiştir, bilemiyoruz.

Devamı: SABAH

Görüşler

0
auselen
%71′i günde bir ve bir adetten az yazı yazıyor.
0
gentoo
Oturduğu yerden ahkam kesmek diye bir deyim vardır; bu saygın mesleği gazetecilerin elinden alan blog'cular son yıllarda açtıkları sitelerde her konuda fikirlerini istedikleri gibi dile getiriyor, zaman zaman acımasız da oluyorlar!

Gazetecilerin yazılarını ayakta yazdığını bilmiyordum! He he.. Bence blog Türkçesiyle web günlüklerinde yeralan yazıların bazıları sıradan gazetelerle karşılaştırılamayacak kadar kaliteli. Çünkü bu bahsettiğim blog yazarlarının bir çoğu kaliteli, iyi eğitim görmüş, iyi bir işte çalışan insanlar ve işlerini iyi yapıyorlar. Ne güzel işte düşünce özgürlüğünden daha güzel ne olabilir ki.

Zaten Türkiye'de okunabilecek doğru dürüst pek gazete olduğunu düşünmüyorum. Bizim gazetelerin çoğu yabancılarda küçük boyda çıkan tabloid denilen sansasyonel magazin gazeteciliği yapıyorlar. Şahsen ben bir gazete aldığımda da ilgimi çekebilecek haberler pek az oluyor. Ama yabancı gazeteler, örneğin Herald Tribune, The Guardian gerçek gazeteciliğin nasıl olması gerektiği konusunda bir fikir veriyor. Ve yabancı dilde olmasına rağmen ilgimi çekebilecek çok konu buluyorum.

Ben de nedense gazete aldığımda genelde Sabah alırım. Ama geçenlerde bu gazetede Şeref Oğuz isimli bir yazarın akıllara zarar bir yazısı vardı. Bu yazıyla ilgili yorumu da size bırakıyorum :o
0
sami
Konu ile ilgili olduğu için soruyorum. Acaba FMciler hangi blogları takip ediyorlar?
0
gentoo
0
gentoo
Bir de SWEngine 2D oyun motoru ile ilgili bir blog var tabi:

http://swworkshop.blogspot.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTNet 145 servisi

anonim

Geçen gün internetteki yavaşlığın sebebini sormak için ttnet'in 444 0 145 destek servisini aradım. Karşıma çıkan bayanla aynen şu konuşma oldu:

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

EMO'dan Telekomünikasyon Kurumuna Çağrı: Zammı Onaylamayın

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası, bugün (12 Ocak 2007) bir basın açıklaması yaparak, Telekomünikasyon Kurumu'nu Türk Telekom’un şehir içi görüşmelere zam yapma talebini onaylamamaya çağırdı. Türk Telekom’un zam talebinin yasal olmadığının altının çizildiği basın açıklamasının tam metnine http://www.emo.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

MEB’den şaşırtan cevap: Açık kaynak kodlu program kullanamazsınız!

Sabutay

Pek alışık olduğumuz bir olay daha gerçkleşti. Aynen şu şekilde:

Güzel ülkemizin güzide şehirlerinden birindeki, düşünceli bir formatör (diğer öğretmenlere bilgisayar eğitimi veren) öğretmenlerimizden biri boş boş durmak yerine, eğitime katkım olsun diyerekten PHP kullanarak bir ‘quiz’ programı hazırlamış. Kendince güzel olduğunu düşündüğü bu programı kullanmak için de izin istemiş. Ancak Ankaradan gelen cevap aynen başlıkta aktardığımız gibi olmuş: “PHP ile hazırlanan programları kabul etmiyoruz, illa ki ASP olacak, açık kaynak kodlu program kullanamazsınız!”


Yazının tamamını okumak için Mürekkep.org'daki yazıya buyrun

Türk Telekom ve Firefox

St

Limitli ADSL kullanıcıları birkaç gün öncesine kadar ADSL kota sayfalarını Mozilla Firefox ile ziyaret edemezken, artık bu mükemmel site biz Firefox kullanıcıları için de işlevsel hale getirildi.
Yalnız dikkatimizden kaçmayan nokta Türk Telekom'un açıklaması oldu: