BrONx 7d3 Demo Party

0
anonim
Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
arkadaşlar ben bu olayı hala çözebilmiş değilim insanlar bu partide toplanıp kod yazıp bira mı içecek mesele nedir yani?
0
crematorium
:) keşke ben de anlayabilsem! :) Aslında fena fikir de değil kos yazıp bira içmek, yani her zaman yaptığımız şeyi bir arada yapmak :)))
0
mascix
bencede o içip kod yazma kısmı zevkli olsa gerek onu anlarımda işte böyle toplanıp bunu partiye çevirmeye çalışmak garip değilmi? yani geeks tayfa toplanacak kod yazacak ve içecek bunada partimi denecek :) yani garip ama eğlenceli olsa gerek.
0
mentat
oncelikle su site bana guzel bi baslangic gibi geldi..

demoscene nedir?



demo nedir gormek icin genelde scene.org [www.scene.org] adresinde bir turlayin derim.. benim favorim su baslangic icin, gavur 64K ile neler yapabiliyor:
http://www.theproduct.de/fr-030_candytron_final.zip [www.theproduct.de]

gelelim kisisel goruslere.. evet kod yazip bira icmek biraz abuk gozukse de ozellikle avrupa hatta kuzey avrupa'da ortaya cikan demoscene pek de hafife alinacak birsey degil. amerikanya'da pek ragbet gormemis olsa da uzun sure, avrupa'da her sene ciddi katilimlarla irili ufakli partiler yapilmakta. bir sene onceden duyurulari cikmakta, "the party" falan gibi olaylara nVidia, IBM vs sponsor olmakta, compo (yarisma) odulleri de pek kopuk olmakta. gitgide devasalasan oyun sektorunun de bence temelini olusturmakta demoscene. pek cok psikopat once demoscene icinde yetisip sonra oyun sirketlerine ziplamakta (bakiniz unreal'in yazari sanirim). bazilari da ziplamayip demoscene'de takilmaya devam etmekte. yazilan demolar interactive olmadigindan vs vs die elestirilse de bence baya bi sanat eseriler ve de teknoloji olarak da oyunlardan da ve daha pek cok koca seyden de daha ileriler. bu da ayri bi makale konusu.

ha bi de bence turkiyede oyun sektoru, ya da genel olarak grafik yazilim sektoru yok diyoruz ya. olmamasi cok dogal cunku demo kulturu de yok. genc insanlar bi turlu demo ve party kelimelerini yanyana koyamiyor bile.

yapilan sey kabaca su. birileri hic parasal kazanc dusunmeden oturup kasiyolar. demo dogasi geregi bedava bir urun. sadece naminiz yuruyor. demo gruplari uc bes kisiden olusuyor ama insanlar bir urun cikartarak birlikte is yapmasini da ogreniyorlar erkenden. sonra da bu bedava urunlerini ya netten ya da daha mantikli olarak partilerden degisiyorlar. bir nevi sosyallesme ortami. olayi daha da renklendirmek icin parti sirasinda kodmaca yarismalari da oluyor.

neyse sozun ozu guzel bisey demo partileri.. firsati olan kacirmasin. tr'de bu halen gelisiyor, ne gibi demolar cikar partide bilemiyorum ama demo olsun release olsun da camurdan olsun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Bilgisayar Bilimleri Seminerleri - Internet Güvenliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin dokuzuncusunda konu "Internet Güvenliği".

Bu seminerin konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümünden Doç. Dr. Kemal Cılız.

Tarih: 13 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

İNETD Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik Semineri

adervis

Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de "Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik" seminerini Fırat OKAY veriyor. Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz.

Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-