Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Bu yıl, 3 - 4 Mart 2007 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın yazılım ve genel olarak fikir hakları konusuna bakışında ciddi bir paradigma değişimine sebep olan özgür yazılım kavramının Türkiye'deki nabzını tutmayı ve Türkiye'deki yazılım endüstrisi içerisinde özgür yazılım ve açık kaynak konseptlerinin nasıl daha yaygın hale getirilebileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Aynı anda 2 büyük salon, 8 sınıf ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan 2 bilgisayar laboratuarında paralel olarak gerçekleştirilecek toplantılarla yürütülecek olan etkinlikte sunum veya atölye çalışmaları gerçekleştirmek için iletişime geçebilirsiniz.

Etkinliğe katılmayı düşünenler şimdiden kayıt yaptırarak, sunumlarda yapılacak simultane çeviri hizmetinden ve sponsorlarımızdan gelecek bazı sürprizlerden faydalanabilecekler.

Görüşler

0
Betelgeuse
Kaydımı yaptırdım, web sitesi bana kayıt numarası olarak 42 dedi. Acaba birşey mi ima etmeye çalışıyor dedim, aklıma Otostopçunun Galaksi Rehberi geldi.... :)
0
simor
Bana da 31 dedi. Çok takmamak gerek böyle şeyleri kafaya. Ama ben numaramı unutmyacağım heralde :)
0
FZ
O sayı doğru zamanda doğru yerde olacağınızın bir göstergesi bence ;-)
0
Betelgeuse
Sizi de orada görebilecek miyiz? Yakalayıp lisp konusunda kafanızı şişirmek isterim. ;)
0
FZ
Ben de gelmeye çalışacağım. Hatta güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir Lisp Atölyesi de planlanıyor. Ben orada olsam da olmasam da Common Lisp ve Scheme ile farklı açılardan epey uğraşan pek çok insan orada olacak, bundan şüpheniz olmasın.
0
bio
Aklinizdan hic cikmiyor olmali :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İNETD Semineri: Web Uygulama Güvenliği

adervis

IBM Linux Merkezi'nde yapılan İnternet Teknolojileri Derneği Seminerleri, 10 Şubat 2007 saat 14:00'da Fırat OKAY'ın "Web Uygulama Güvenliği" konulu semineri ile devam ediyor.
Seminerler herzaman olduğu gibi herkese açık ve ücretsiz.

Ankara'da CETURK Java Teknoloji Günü

ksevindik

13 Haziran'da ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonunda, İnnova Bilişim Çözümleri'nin ve i-Con'un desteği ile "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte Java Teknolojilerinde Uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek. Etkinlik konuları ve konuşmacılar şöyle:
  • Hasan Türksoy - GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
  • Mustafa Demir & Mustafa Daşgın - Spring Web Servis Frameworkü
  • Kenan Sevindik - Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
  • Ümit Vardar - EJB 3.1
  • Mehmet Gursul - OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Katılım için gerekli bilgiye etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Ağ Madenciliği Semineri

FZ

Internet’in yaygınlaşması ve her alanda bilgi sağlaması günlük yaşantımıza hızla girmesine neden olmuştur. Haber, ekonomi, kültür, eğitim, sağlık hizmetleri ve reklam gibi birçok alanda bilgi kaynağı olan Internet ortamında, kullanıcı kendisi için gerekli bilgileri bulmakta çoğu zaman zorlanmaktadır. Bunun nedeni sorgulama araçlarının yeteneklerinin sınırlı olması ve Internet ortamındaki bilgilerin dağınıkve çok miktarda olması olarak görülmektedir.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle: