Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

0
sundance
Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey
BroodWar 1.08

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Blizzard 1.08 patchini çıkartacağını açıklamıştı. Bu arada Diablo II çıktı, onun 5 tane patchi çıktı fakat hiçbir haber yoktu 1.08'den
Ta ki geçenlerde bir BattleNet oyuncusu, tesadüf eseri, normalde olmayan bir BattleNet serverına girene kadar. Sözkonusu serverda BroodWar 1.08'in betası denenmekteydi. Bir anda server Starcraft`çıların akınına uğradı tabi ki. Beta Patch alındı ve Internet üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Peki ne gibi yenilikler var bu patch de ?
Herşeyden önce bu bir patchden çok başlı başına bir modifikasyon. Zira özellikler, standart denge ayarlarından çok farklı

Herşeyden önce oyunları artık replay edebileceğiz!!! Bu gerçekten inanılmaz bir özellik. Düşünsenize, oynanmış bir oyunu, tekrar tekrar oynayıp nerede hata yaptığınızı bulabileceksiniz. Hem de replay dosyaları yaklaşık 200-300K uzunluğunda, efsane oyunlarınızı arşivleyebileceğiniz gibi :))

Bir başka çarpıcı yenilik de Direct X tabanlı olarak oyunu içi VoiceChat. Öyle ki 33,600 modem hattı üzerinden bile yeteri kadar iyi bir ses kalitesi elde etmek mümkün. Düşünsenize, karşılıklı konuşarak oynanan bir Team Melee.

Başka bir değişiklik ise oyun tarzı olarak Top vs Bottom denen yeni bir tarz. Buna göre iki takım oluşturuluyor oyuna girmeden önce, ve oyuna girildiği anda takım oyuncularının hiçbir ekstra ayar yapmaları gerekmiyor. İşin ilginç yanı artık bilgisayar oyuncuları da sizin takımınızın üyesi olabiliyorlar.

Böyle fantastik yenilikler bir yana, oyunun dengesinde bir değişiklik var mı ? diye merak edenleri duyuyor gibi oluyorum.

Açıkcası bissürü değişiklik var ama bunlara `Denge`ye yönelik değişiklikler demeye dilim varmıyor.

Bir kere 1.04'ten itibaren her adımda biraz daha güçlendirilen Terran`lar bu sefer acaip güçlenmişler.

Protoss ve özellikle Zerg`ler resmen darbe yemişler. Zaten Terran oynamak daha rahatken, bütün ırkların rushları engellenmişken, hala Marine rush yapılabiliyor (hem de hemşirelerle güçlendirilmiş halde) Scince Veasel hem protos`a hem zerg`e zarar verebiliyor, 8 kişilik bir oyunda kime nükleer atıldığını anlamak neredeyse imkansız. Bütün bunlara rağmen Zerg`ler ve Protoss`lar zayıflatılıyor.

Herneyse, bekleyelim ve görelim acaba nasıl olacak bu yeni patch. Tahmini çıkış tarihi Şubat sonu.
BroodWar 1.08

İlgili Yazılar

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

Crimson Land (a.k.a psikopatın oyunu)

redogre

10 Tons Entertainment adında ki şirketin sahibi abiler Crimson Land adında bir oyun yapmışlar... Sundance te bu oyunu bulup Redogre ye göndermiş, Redogre de 4 gündür aralıksız oynamış...

Uzun lafın kısası çok basit bir Shoot`em all nasıl bağımlılık yaratan bir oyuna dönüşür? İşte böyle.

Oyunun müziksiz versiyonu 2.5 Mb, müzik isterseniz 9 Mb. Aman dikkat çok işiniz varsa hiç indirip oynamaya başlamayın, benden söylemesi...

Nintendo da Microsoft gibi yeni oyun konsolunun çıkış tarihi ve fiyatını duyurdu

sidar

Microsoft'un XBox haberlerinden sonra, Nintendo da yeni oyun konsolu Game Cube'un piyasaya çıkış tarihi ve çıkış fiyatlarını duyurdu. Buna göre Nintendo Game Cube 199$ gibi rekabetçi bir fiyattan 5 Kasım 2001'de piyasaya sunulacak, ve tüm oyunlar sabit 49.95$ fiyata sahip olacaklar. 199$ gibi çok ekonomik bir fiyattan satılacak Nintendo, bakalım Microsoft'un XBox'una kafa tutarken Türkiye'deki silik halinden de kurtulabilecek mi...
url: http://www.nintendo.com

40 bin kişinin aklı bu oyunda

FZ

Warcraft oyunu için sabaha kadar kuyrukta bekleyenler, Türkiye'de nüfusu 40 bine ulaşan sanal bir âlemin vatandaşları. Bu oyunun kardeşi Starcraft, Güney Kore'de milli spor olmuş. Üniversitede ders diye okutuluyor, onunla ilgili dört TV kanalı var, biri devlet kanalı.

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125