Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

0
sundance
Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.
gnu

Görüşler

0
o_ozardic
seminerin irc loglarini siteden yayinlayacak misiniz ?

saygilar :)
0
oktay
http://www.linuks.mine.nu/irc/knoppix/knoppix.log.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GCC 4.0.0 Duyuruldu

vst

GNU sisteminin derleyici koleksiyonu olan GCC'nin (GNU Compiler Collection) 4.0.0 versiyonu duyuruldu. Optimizasyon konusu başta olmak üzere bir çok düzenleme ve yenilik getirdiği öne sürülen yeni serinin değişiklik listesinin uzunluğu ve zenginliği dikkat çekiyor. Başta C programlama dili olmak üzere, Ada'dan Java'ya, desteklenen her dilde değişiklikler ve eklentiler mevcut.

Hackerlar için bir ortak amblem

sundance

Tamamen alakasız bir konu ile ilgili dolaşırken, hackerlar için ortak bir logo önerisi ile karşılaştım.

Türkçe'de "kurcalayıcı" adını verdiğimiz ve sıkça "sistem kırıcılar" (cracker) ile karıştırılan, bir şeyleri kurcalayıp onlara yeni kullanım alanları oluşturan, ya da yeni şeyler keşfedip bunları paylaşan kişiler olan hackerlar için, Conway'in Hayat Oynunu ve bu matematik simülasyonundaki en temel, hareket edebilir yaşam biçimi olan Glider önemli simgelerden biri. GNU, Tux, BSD Daemon derken aileye yeni bir üye daha geliyor galiba ;)

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Uludağ Pardus çıktı!

dfisek

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Bilişim 2005 konferansında duyurulan ve katılımcılara dağıtılan Pardus Çalışan CD, Pardus Ulusal İşletim Sistemi'nin CD üzerinde çalışan sürümünü içeriyor. CD içerisinde ofis araçları (metin düzenleyici, hesap tablosu, sunum hazırlayıcı, vb.), İnternet araçları (tarayıcı, e-posta, sohbet, vb.), çokluortam ve grafik araçları (film oynatıcı, müzik çalar, vb.), oyunlar ve çok sayıda uygulama mevcut. [ Ulusal Dağıtım ]

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.