Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

0
anonim
Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).
Fazla bir bilgi vermiyorum, her şeyi bu link anlatıyor zaten :)

Görüşler

0
3lobyte
anladığım kadarıyla bu sanal makine üzerinde sanal deviceların doğru çalışması için yapılmış bir hareket yoksa fiziksel olarak bulamadığımız driverler için yapılmış yararlı birşey değil amaç yaptıkları sanal pc yazılımında linux dağıtımlarının doğru çalışmasını sağlayarak bu yazılımı iyi fiyata okutmak olacaktır :D
0
atasever
osnews'in dediği gibi bazen olaylar gercek olamayacak kadar guzel olabiliyor, bu olayin aslini da http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=3433 adresinden okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ASP+ ve C# neler getirecek?

FZ

Microsoft şimdiden yeni Internet teknolojileri ile ilgili olarak ortalığı bombardıman etmeye başladı. Bunlardan en çok üzerinde durulanı ASP+ ve C# teknolojileri.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Microsoft Java Desteğini Çekiyor

anonim

Önceki hafta, Microsoft yeni XP işletim sisteminde JVM'yi (Java Virtual Machine) bulundurmayacağını açıkladı. Bu demek oluyor ki, XP'nizi kurup internete bağlandığınızda ve yahoo'nun oyun sunucusuna girdiğinizde o güzelim oyunları oynayamıyor olacaksınız.
Çözüm? Görünürde oldukça basit aslında, kullanıcı JVM'yi netten indirip yükleyebilir ve bütün sorunlar çözülür. Ancak ortalama bir bilgisayar kullanıcısından JVM'nin ne olduğunu bilmesini beklemek iyimser bir yaklaşım olur.

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.