Bu işte bir hata var! :)

0
sundance
Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)
Şaka bir yana GPL camiası olarak göğsümüzü kabartan bu olaydan alınması gereken çok önemli dersler var.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Herşeyden önce Dyndns.org başkanının sözkonusu çeki Perl Foundation adına, Perl`ün babası olan Larry Wall`a verirken söyledikleri çok önemli;

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r `Temelde Perl olmak üzere bütün diğer Açık Kaynak Kodu teknolojilerine teşekkür etmemiz gerekmekte. Onlar sayesindedir ki DNS hizmetlerimizi dünya çapında 180,000'i aşkın kullanıcıya sağlayabilmekteyiz... Bu, bizim kaliteli yazılımlar yazmaya hayatlarını adamış kişilere biraz olsun teşekkür edebilme başarımızın bir kısmını olsun onlarla paylaşabilme şeklimiz...`

\r\r \r\r Sanırım bu, doğru insanlar ve doğru amaçlar uğruna iki`den iki çıkartınca sıfır kalmadığının, geride bazen BİR, bazense yüzbinler kalabileceğinin en güzel örneği.

\r\r \r\r Paylaşın ve paylaştırın, inanın hiçbir şey azalmayacak o zaman...


\r\r \r\r Bir de, çevrenizdeki boş gezdiğini düşündüğünüz insanlara biraz daha dikkatli bakın, bir ihtimal bile olsa acaba hayatları sizin kariyer ve başarılarla dolu hayatınızdan daha dolu dolu olabilir mi ? Veya siz emekliliğinizi beklerrken, onlar şimdiden yaşamaya başlamış, 70 yaşında ne yapıyor olmak istiyorlarsa şu anda da onu yapıyor olabilirler mi ?

\r\r \r\r Son olarak hayatımda okuduğum en güzel şiirlerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum...

\r\r \r\r All that is gold does not glitter,
\r\r Not all those who wander are lost,
\r\r The old that is strong does not wither,
\r\r Deep roots are not reached by the frost
\r\r
\r\r From ashes, a fire shall be woken
\r\r A light from shadows shall spring
\r\r Renewed shall be the blade that was broken
\r\r The crownless shall again be the KING


\r\r
\r\r Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien\r\r \r\r \r\r
gnu

İlgili Yazılar

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.

Yavaş Yavaş Olması Gerekenler

sundance

Hatırlıyorum da bundan 10 yıl kadar önce adam gibi bir C compiler almak icin $400-500 gibi paralar veriliyordu.
Şimdi ise işletim sistemleri bile bedava.

Peki oyunun başka hangi kuralları değişiyor ?

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

FZ

FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.

FSF ve Cisco Anlaştı

FZ

Özgür Yazılım Vakfı (The Free Software Foundation - FSF) ve Cisco Systems, Inc. mahkemelik oldukları bir konuda anlaştılar ve FSF şikayetini geri çekti.