Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

0
acemi_
Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.
Compiere'i bu bağımlılıktan kurtarmak için birçok girişimde bulunulmuştu ama netice alınamamıştı. Ferdi çabaları bir yana bırakırsak, öncelikle Compiere'in PostgreSQL ile çalışabilmesi için bir calışma başlatılmıştı ama PostgreSQL'in bazı açılardan ihtiyaçları karşılamaması sebebiyle bu iş yarım kalmıştı. Ve sonunda veritabanında çalışan bütün kodların, uygulama sunucuya (JBoss'a) taşınması kararı alındı. Oldukça uzun süren geliştirme dönemi, nihayet sonuçlandı. Artık Compiere'in herhangi bir veritabanına bağımlılığı kalmadı. İlk düzenlemeler Sybase için yapıldı ve şu an Compiere, Sybase ile kullanılabiliyor. MySQL, MaxDB, PostgreSQL, Firebird ve benzeri özgür veritabanı sunucuları artık Compiere ile birlikte kullanılabilecek. Özgür yazılım dünyası için hayırlı olsun. CRM/ERP alanında, özgür yazılım için oldukça önemli bir adım... Girişimci arkadaşlara, bu olaya ekstradan önem vermelerini tavsiye ederim. www.compiere.org
Compiere 2.5.2'nin duyurusu
gnu

Görüşler

0
feldrim
Çok sevindirici bir açıklama. Compiere deneme kurulumu için bile pek çok kitaba ihtiyaç duyulabiliyordu. Artık bilindik uygulamalarla kullanabilmemiz güzel bir gelişme. kurumsal yazılımlarla ilgili Türkçe kaynaklar artsa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

FZ

/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

FZ

FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.