BurningMan.com

0
sundance
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

-Herşeyden önce kamp içinde motorlu taşıt kullanmak yasak.

-Herhangibir mal alıp satmak (yiyecek içecek dahil) yasak.

-Herkes kendi çöpünden sorumlu

İlk 5 buluşmadan sonra şehir sakinlerinin tepkileri yüzünden BlackRock çölüne sürülen buluşma aslında çok da kolay bir birliktelik değil. Katılımcılar 100Fahreneit`a ulaşan çöl sıcağı ve 75mile ulaşabilen rüzgarlar konusunda uyarılıyor.

Yine aynı şekilde hayatta kalmak için yanlarında getirmeleri gereken şeylerin listelendiği bir survival kitapçığı oluşturulmuş. Neler mi var getirilmesi tavsiye edilen şeyler arasında;

-Çadır

-Uyku tulumu

-Yangın söndürücü (eğer sanat eserinizi yakacaksanız)

-Kulak tıkaçları (herkes uyumak istemiyebilir :)

-Bisiklet

-Sağduyulu ve yeniliklere açık, pozitif bir yaklaşım :)) (en önemlisi)

Bütün kamp ve sanatsal etkinlikleri kamp yapılan yere minimum etkide bulunmak (çadır kazıkları için kürek kullanılmasına bile izin yok) esasına dayalı olan bu etkinlik çevreyi tüketmeden bir şeyler yapılabileceğine dair bir meydan okuma sanki.

Söz konusu etkinliğin sitesi olan ve 1994`ten beri yayında olan Burningman.com`da bu etkinlik hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yapay Zeka, Matematik ve İnsan Aklı - 2. Raund

malkocoglu

Sir Roger Penrose adlı uygulamalı matematikçi kendini en çok Stephen Hawking ile olan kozmoloji araştırmaları ile bahsettirmiştir. Bir de Güçlü Yapay Zekâ (Strong AI) denen, insan zihninin birebir kopyalanmasını düşleyen bilim dalına yaptığı eleştiriler ile...

Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

conan

Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

Avrupa'nın En Büyük Teknokenti İstanbul'a Talip

anonim

Son günlerde bilişim alanında yükselen değer olarak gündeme oturan Türkiye, şimdi de Fransa'nın Nice kenti yakınlarındaki Sophia Antipolis (Bilge Şehir) Teknokenti'den İstanbul'da bir teknokent kurma teklifi aldı.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

Robocup 2005 Şampiyonu: Türkiye

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilg. Müh.den Prof. Dr. Cem Say'ın "cogsciforum" e-posta listesine son gönderdiği iletiye göre Osaka, Japonya'da düzenlenen Robocup 2005 robot futbol turnuvasını Prof. Dr. Levent Akın yönetimindeki Cerberus ekibi kazanmış. Diğer takımları da burada görebilirsiniz.

Dr. Akın'ı ve öğrencilerini bu başarıdan ötürü kutluyor robotik ile YZ bilimlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine daha da büyük katkılarda bulunmalarını diliyoruz.