Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

0
conan
Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

Görüşler

0
sundance
Hadi bakalım, Elrond beyi bekliyoruz bakalım bu sefer ne diyecek. Yoksa Windows XP kullanıcıları hodri meydan yazısına tek kelime yorum yazmadığı gibi buna da sesi çıkmayacak mı ? :)
0
anonim
Tartışılmışı var...
Kusura bakma.

Daha önce yazdıklarım aynen geçerlidir. Sendo' yu 2 sene önce tanıyan varsa gelsin o bir şeyler yazzsın. Ben sıkıldım kusura bakmayın. Yargı kararı çıkınca tekrar tartışırız. Hodri Meydan yazsını görmedim.
0
sundance
Valla bence iki yıl önceki halini bilmeye gerek yok, burdaki hali gayet sırıtıyor. Yargı kararının da açıkcası çok anlamı olduğunu düşünmüyorum, Amerikan yargısının zırvalaması ile ünlü olduğunu bütün dünya biliyor (bakınız ev eletlerinin içine evcil hayvanımı koydum davaları)

Hodri meydan`a gelince, bir arama yapsan fm`de bulurdun ama ben senin için buldum hani iki sene önce XP`den haberimiz vardı, o yüzden belki bunu bizle tartışırsın :))

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

windrivers.com da ücretlenmiş...

parsifal

Tam f2s.com haberini okumuş, kendi kendime "alla alla..." deyip, bir yandan da eve getirdiğim scanner'ın driver'larını indirmek için, artık refleks haline gelmiş bir şekilde, www.windrivers.com adresini yazdım.

Eeee ne mi olmuş? Çok büyük bir haltmış gibi onuda paralı yapmışlar...
Google ne güne duruyor???

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi

Pil teknolojilerinde devrim mi?

elrond

Motorola pil endüstrisinde büyük bir devrim sayılabilecek yeni teknlojisinin başarılı tanıtımını yaptı.
Metan gazı kullanarak pil hücrelerinden üretilen yeni piller cep telefonlarında ay mertebesinde kullanma süresi sağlıyor. Bu teknolojide önemli endişelerden biri ısı problemi idi. Tanıtımlarda Motorola'nın bu problemi aştığı gözlenmiş. Hücrelerdeki Metan kimyasal reaksyonlar sonucunda oksijen, ısı ve elektrik enerjisi açığa çıkarıyor. Bu enerji direkt kullanılabileceği gibi Motorola'nın case'inde olduğu gibi telefona elektrik sağlayan diğer pilleri şarj etmek içinde kullanılabiliniyor.

XML Yarışması

SHiBuMi

Software AG, herkese açık bir XML proje yarışması düzenliyor. XML'01 adı altında yürütülen yarışmanın ana teması, Software AG'nin ürünü olan Tamino uygulama ortamını kullanarak önceden belirlenmiş e-ticaret, e-pazaryeri ( kulağa garip gelmiyor değil ), e-içerik gibi konulardan birini seçerek ya da kendi konunuzu yaratarak bir uygulama geliştirmek. 6 Haziran akşamına kadar konunuzu belirleyip iletmeniz gerekiyor o nedenle katılmak isteyenlerin acele edip "Tamino Starter Kit" için başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Bu kit içersinde birkaç ufak hediye, XML için başlangıç derecesinde doküman ve üç CD'lik bir uygulama kiti yer alıyor. Bu kit evinize kadar kurye ile getiriliyor. Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller de freelance çiler için oldukça cazip :)
Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...