C64 ve GNU/LINUX

0
anonim
Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bio
Yok artik... C64/Lunix'e GNU/Linux demek de abarti olmus. Ismi biraz benziyor diye...

"LUnix is a new operating system for the Commodore64 (or C128 in C64-mode). I started writing LUnix in 1994. The system core is a minimal implementation of a multitasker. " ( http://hld.c64.org/poldi/lunix/doc/lunix.readme )

Ben de Wondiws marka bir dijital saat ureteyim de bari sonra "MS-Windows cok kisitli imkanlarla calistirilabiliyor" diye haber yapariz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Linux Eğitimleri ve Sertifikasyon Sınavı, Aralık Dönemi

OSEC

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlenen Linux eğitimleri Aralık Dönemi, 6 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kayıtlar devam ediyor. Program hakkında detaylı bilgi almak için open.bilgi.edu.tr adresini ziyaret edebilir, kayıt için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğitime ihtiyacım yok ama bilgimi belgelemek iyi olur diyorsanız 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak Linux Sertifikasyon sınavına katılabilirsiniz.

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.