E-devlet kapısında GNU/Linux

0
anonim
Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.
Türkiye için böylesine önemli bir projede Red Hat'in tercih edilmiş olması hem projenin yüklenicisi olan Oytek'in hem de karar verici durumda olan devlet kurumlarının Red Hat Linux'a ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi. Halen yapılmakta olan proje tamamlandığında 18 adet Red Hat Enterprise Linux sunucu çeşitli görevleri yerine getirmek üzere çalışmaya başlayacak ve şu andaki anlaşmaya göre 3 yıl boyunca Oytek, Prosoft ve doğrudan Red Hat tarafından desteklenecekler.

Görüşler

0
siyrik
yakışır ;)
0
Tigris07

hadi red hot yüzümüzü kara çıkarma :)
0
hanshenden
red hat el'un seçilmiş olması memnuniyet verici bir olay. ismin önemi yok, önemli olan gnu/linux'un seçilmiş olması. red hat el'a türkiye'de ilginin giderek artması karşısında artık red hat'a büyük iş düşüyor sanırım. yani web sitesinin türkçeleştirilmesi, türkçe dökümentasyon ve bu yılın sonuna doğru çıkarılması planlanan red hat el 5'te daha fazla türkçe destek verilmesi gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?

Küçücük bir Linux Daha - Damn Small Linux

LeChuck

Özellikle Knoppix ile popüler olmaya başlayan Live-CD Linux dağıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Sadece 50 MB olan ve piyasadaki mini-CDlere ve kart CDlere bile rahatça sığabilecek bu yeni sürüm kurtarma CDsi olarak ve/veya MS Windows kullanan arkadaşlara hava atmak için kullanılabilir. Bu minik ama sevimli dağıtım hakkında daha ayrıntılı bilgi http://www.damnsmalllinux.org adresinden edinilebilir.

....eee ne demişler...önemli olan boyu değil işlevi :P

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7