Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

0
larweda
Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

İlgili Yazılar

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Linux açılış logosunu değiştirelim

tongucyumruk

Tux'u sever misiniz? Ben severim, oldukça sevimli bir penguen, ve güzel bir maskottur... Ama bilgisayarınızın her açılışında o penguen'i görünce bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Peki sıkıldıysak neden bu logo'yu değiştirmeyelim? İşte size adım adım Debian'da açılış logosu değiştirme rehberi. Tabii anlatılanlar temel anlamda diğer dağıtımlarda da çalışacaktır, ama Debian dururken, ne gereği var?

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.