Mandrake 10.1 Official Çıktı

0
resilence
Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

İlgili Yazılar

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Kernel Mode Linux

anonim

User Mode Linux projesini pek çok kişi duymuştur. Özellikle sanal-sunucu hizmeti verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamanın bir de tam aksi olan Kernel Mode Linux var. Uygulamalarının hepsinin kernel mode da çalıştığı bu proje için, proje sahibi Toshiyuki Maeda nın iddası projenin sistemde gözle görülür seviyede performans artışı sağladığı; buna karşın güvenlik açısından bir dezavantajının bulunmadığı. Şimdilik yalnızca IA-32 desteğine sahip proje için gerekli çekirdek yamaları ve dokümantasyonu bu adresten edinebilirsiniz.

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Linux Geliştiricileri'nden Teklif: Tarif Edin Sizin için Sürücüyü Biz Yazalım

FZ

Linux çekirdek programcılarından ve "Linux Kernel in a Nutshell"in yazarı Greg Kroah-Hartman blogunda çok önemli bir haber duyurdu. Bu haberde bahsedilenler gerçekleşirse GNU/Linux kullanıcıları kısa sürede çok daha fazla donanım desteğine, açık kodlu sürücülere ve kaliteli donanım sürücülerine kavuşabilir.