CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

0
darkhunter
CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?
Hikayenin devamını Türkçe olarak buradan okuyabilirsiniz.

Gelelim asıl soruya: Sizce bu sonuç neyin göstergesi? Bilgi eksikliği mi? Sağlamlık mı?

Görüşler

0
mentat
türkçe verilen linkte http://cansecwest.com/ adresi referans gösterilmiş ama orada da sonuca dair bir bilgi yok. tek bulabildiğim şu link:
http://www.informationweek.com/software/showArticle.jhtml?articleID=207000434
onda da mac airbook'un safari'si yüzünden iki dakikada kırıldığı, diğer iki sistemin ise ilk günü kırılmadan geçtiği yazılı. bu yüzden de 3rd parti yazılımlar falan yüklemeye başlamışlar linux ve vista sistemine..

ya verilen türkçe link biraz fanatik takılmış, ya doğru linki vermeyi unutmuş, ya da benim çok uykum gelmiş ve bu saatte burada değil uykuda olmam lazım..
0
Tarık
http://dvlabs.tippingpoint.com/blog/2008/03/28/pwn-to-own-final-day-and-wrap-up
0
brend
Tabi ki Linux'un azınlıkta olmasının sonuca etkisi, Windows'un çoğunlukta olması kadar vardır. Fakat aktif bir Ubuntu kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki Canonical şimdiye kadar gördüğüm en iyi çalışan şirketlerden biri. Hemen hemen iki günde bir gelen program güncellemeleri ve/veya güvenlik yamaları bunun en iyi kanıtı olsa gerek. Her ne kadar zaman zaman problemler yaşanabiliyor olsada fazlasıyla aktif bir topluluğa sahip Ubuntu forumlarında bütün problemlerinize yanıt bulabiliyorsunuz. Ev kullanıcısını açık kaynağa alıştırmak için kullanılan basit arayüzü aslında birçok profesiyonel bilgisayar kullanıcısını da tatmin edecek kadar "karmaşık ve yetenekli"... Açık kaynak bir projenin arkasında Mark Shuttleworth gibi finansal açıdan güçlü birileri olunca sonucu hep birlikte görebiliyoruz. Kim ne derse desin, yakın gelecekte pazar payında microsoft'un windows'una rakip olabilecek bir işletim sistemi Ubuntu.
0
Dite
Bilgi eksikliği....
http://ferruh.mavituna.com/hala-guvenli-misiniz-oku/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

En Son Ne Zaman Badana Yaptınız?

FZ

Boya deyip geçmeyin, eğer sağda solda kablosuz ağ sistemleri çoğalmaya başladı ise, sinyallerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsanız o zaman belki de izolasyona dair bazı şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

Force Field Wireless şirketi bu tür kaygıları olanlar için özel bir boya katkısı üretmiş. Duvarları, tavanı ve zemini boyamak için kullanacağınız boyaya bu katkı malzemesini eklediğinizde görüntüde herhangi bir değişiklik olmuyor ancak kablosuz iletişimde epey bir izolasyon sağlanıyor (diye iddia ediliyor).

Şirketin iddiasına göre duvara homojen olarak yayıldığında söz konusu malzeme 100 Mhz - 5 Ghz frekans aralığındaki sinyalleri yansıtarak odayı bir tür Faraday kafesine dönüştürüyor.

Kaynak: Information Week

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...