Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

0
sundance
Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

İlgili Yazılar

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

SecureProgramming.com: Güvenli Programlama Teknikleri

FZ

Süper bir uygulama geliştitiriyorsunuz, keskin bir C/C++ (ya da Java, PHP, vs.) programcısı olduğunuzu düşünüyorsunuz, uygulamanızı diğerleri ile de paylaşıyor ve bununla gurur duyuyorsunuz.

Birkaç gün sonra defalarca ıncığına cıncığına dek test ettiğiniz uygulamadaki açıklar SecurityFocus gibi sitelerde yayınlanıyor... Klasik ve kulağa tanıdık gelen bir senaryo değil mi?

Ciddi anlamda uygulama geliştiren ve abuk sabuk güvenlik açıklarına yazılımlarında yer vermek istemeyen programcıların, Secure Programming Cookbook for C and C++ kitabının yazarları tarafından kamuya açılan http://www.secureprogramming.com sitesini ziyaret etmelerinde fayda var.

Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

anonim

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.