Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

0
FZ
Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Görüşler

0
uzman
tabi boyle seylerin olmasi güzel.gurulaniyor insan.
tabi isin baska yonude var, elde var 80 - 90 civari casper monitor.surekli guc katindaki giris transistoru yanıp duruyor.garantide sökmüyor artık, devlet kurumuyuz sonuçta , transistörleri alıp değiştirip kullanıyoruz.
Oyle sebeke falanda problemli deil.diğerleri saglam bisey olmuyor.
herneyse. 40 milyon harcamislar.helal olsun . lakin bu monitor isinde ya çinliler casper ı kazıkladı , yada casper bizi kazıkladı yada hem çinliler hemde casper tarafından kazıklandık.
hala pek anlamış deilim.
sonuç olaraktan monitorlerin, 17 inç hede hödö monitor casper made in china yazan kutularına bakıp bakıp gülüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi

AmigaOS 4.0 Haber Turu

dcc

IntuitionBase.com sitesinde yayınlanan AmigaOS 4.0 ön sürüm tanıtım makalesini Türkçe'ye çevirdim. Makalede AmigaOS'un yeni sürümünün öne çıkan özellikleri tanıtılıyor.

Diğer bir haberse Picasso96 sürücüleriyle ilgili... P96, PPC olarak baştan yazıldı ve şimdi her zamankinden daha hızlı çalışıyor. OS4'ün hızını görmek isteyenler, videoları buradan (DivX olarak) veya buradan (Mpeg1 olarak) indirebilirler.

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.