Nvidia CUDA

0
Tarık
Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.
Bu teknoloji temel olarak grafiksel anlamda yapılacak tüm işlemlerin GPU tarafından devralınmasına ve grafik işlemcinin C gibi bir dille programlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji öncesinde programcılar GPU programlamak için bir takım shader dillerini(örng GLSL, HLSL) öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

Firma, bu teknolojinin Nvidia 8800 ve sonrası tüm ekran kartlarıı için standart haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Oyunyapimi.org

Daha fazla bilgi : http://developer.nvidia.com/object/cuda.html

Görüşler

0
simor
Ati'ye kahve pişiriim ben gidip. Şşşt Ati! Hadi kalk artık ya bak her sene ekran kartı alacak kadar zengin değiliz neolur Ati...
0
Tarık
Şimdi illaki diğer üreticilerinde buna benzer çalışmaları olacaktır. Hatta bir süre sonra Nvidia nın pabucu dama atılacaktır. Bir süre sonra standart hale gelecektir. Herkesin kullanımına açık bir sdk yayınlanır ve sektör tarafından benimsenirse, bazı şeyler artık gerçekten kolaylaşacaktır. Zira gpu tabanlı uygulama geliştirmek ve optimize edebilmek gerçekten bayaa bir maharet gerektiriyordu. Hayırlı olsun...
0
muratdicle
Bu DirectX'e rakip bir şey olabilir gibime geliyor. Ve diğer üreticilerde bu sistemi desteklerse, directX n'olcak? Hatta yakın zaman da açık kaynaklı olarak DirectX gibi yazılımlar türeyebilir.
0
simor
Ati de şöyle bişey önermiş;
http://www.osnews.com/story.php?news_id=16452
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

27. MADDE

esse

RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...

Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

conan

AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."