Chivi Radyo yayında!

0
ProDer
Hepimizin tanık olduğu, Chivi.com'un kapanma olayının ardından, hobi niteliğinde bazı denemeler yapmayı ve biraz da kendimizi eğlendirmeyi amaç edinmişken, kendimizi bir anda radyo yayını yaparken buluverdik. Nasıl mı?
Sözkonusu firmanın, radyo yayını için kurduğu server'ı kullanarak! Dolayısıyla Chivi sayfasından ulaşılan radyo, tüm ilişkileri, projeleri ve diğer işlevleri durdurulup iptal edilmiş olmasına rağmen bir anda hortlayıvermiş oldu. Türkiye'nin önde gelen internet kuruluşunun çatısı altında gerçekleştirilen sistemle ne derece ilgilenildiği ve söz konusu yayının yapılmaya çalışıldığı dönemlerde bile İxir'in ilgililerinin olaya ne kadar ilgili (-siz) olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Bu yazı yazıldığında radyo yayındaydı, belki siz okurken de böyle olacak. Kapanmış bir sitenin yok olmuş radyosunu dinlemek mi istiyorsunuz. www.chivi.com adresine gidin ve alt tarafta sağda göreceğiniz linke tıklayın. Şimdilik sadece 56K modemliler için yayını açık tutuyoruz. İlgi olursa diğer yayını da açmayı düşünüyoruz.

Eğer chivi.com kapalıysa bu linkten de doğrudan yayını dinleyebilirsiniz. Buyrun!

http://194.29.215.135:8000/listen.pls

İstek parçalarınızı bize bildirebilirsiniz!

İlgili Yazılar

İnternet`te Transfer

esse

Geçen günlerde Ntv de spor haberlerini izliyodum. Bir haber dikkatimi çekti. İngiltere de oynanan FA Cup çeyrek final mücadelesinde Leicester City - Wycombe Wanderers mücadelesi 2-1 deplasman takımının galibiyeti ile bitiyor. Wycombe Wanderers takımı çeyrek finale çıkıyor. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Ama Wycombe Wanderers takımı bu tura kadar takımında tek bir forvet oyuncusu yokmuş. Bir çok futbolcuya transfer teklifinde bulunmuşlar ama bu kasaba klübüne hiç bir futbolcu gitmek istememiş. Doğal olanı da bu ben olsam bende gitmezdim:) En sonunda Wycombe Wanderers yöneticeleri çareyi internette bulunan sitelerine forvet aranıyor ilanı vermekte bulmuşlar.

Çıldırtan Müşteriler: Clientcopia

FZ

root prompt komiklikleri

sundance

Çok üzgünüm kendimi tutamadım, ama bu Phrack/Loopback esprileri gülmekten karnımı ağrıtıyor. Aşağıdaki satırlar, öğrencilere açık bir üniversite bilgisayarının shell history kayıtları (ay ölecem :))
haxor #2 (/.sh_history, already root...)
pico /etc/passwd
whereis pico
vi /etc/passwd
cat /etc/passwd
vi /etc/passwd
passwd dre
whereis adduser
vi /etc/shadow
su dre
exit

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983