Cisco Emulatörü

0
sundance
Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Görüşler

0
cayfer
Zebra bir "Cisco Emulatoru" değil. Aslında Cisco'nun IOS komutlarına çok benzeyen (hatta genellikle aynı) komutlarla yönetilebilen bir Cisco Alternatifidir. Son derece başarılı bir BGP desteği var. Elbette ki BGP, OSPF vs öğrenmek için kullanılabilir ama zebra yüklü bir Linux makineyi gerçek ağ ortamında da rahatlıkla ve güvenerek AS router olarak kullanılabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2. Linux-AMD Bilgi Yarışması BAŞLADI.

anonim

2.Linux-AMD Bilgi Yarışması başlamıştır. Yarışmada 1. olan Linux Kullanıcısına CoolerMaster'dan Muskeeter Analog Voltaj , Ses ve Isı Vu Metresi (Siyah)Hediye edilecektir.
Linux Soruları zor olabilir. Bol şans :)

Yarışmaya katılmak için;
http://www.linux34.com/yarisma.php