Looking Glass 3D Live CD'de

0
sfp
Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.
java.net sitesinde duyrulan Looking Glass 3D çalışabilmesi için yüksek ram kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Looking Glass 3D Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Live-CD Projesi java.net Anasayfası, Looking Glass 3D Download adresi iso, Looking Glass 3D Download adresi iso.MD5, Looking Glass 3D Projesi sun.com Anasayfası, Looking Glass 3D basın toplantısı Video

Daha önce FM'den nehuse arkadaşımız bu konu ile ilgili bir haber göndermişti o da burada

Görüşler

0
Soulblighter
Ben 1.5 hafta önce Live CD'yi indirdim. Grafik arayüzü hata verdi. Farklı donanımlara sahip bir çok bilgisayarda denedim yine de çalışmadı. Bu bahsettiğin LiveCD yeni mi yayınlandı? Benim elimde olandan daha mı yeni acaba?

Fırsat bulduğumda tekrar deneyip ne tür bir hata aldığımı da bildireceğim...
0
Soulblighter
"Desktop manager 'lg3d' is not supported" hatası alıyorum. Bu hatayı TWM üzerinde alıyorum. Bir çok sistemde denedim hep aynı hata...
0
y0rk
lg3d yi bir kaç ay önce fc3 e kurmuştum, oldukça zor olmuştu. Alttaki tracker a program linki koymak için kodu modifiye etmek gerekiyordu. Sonra tekrar ant ile derlemek init 4 - init 5 ile sessionu yeniden başlatmak(fullscreen) falan gerekiyordu. 1 gun ugraştım çalıştırmak için. Ama sonuc bekledigim gibi olmamıştı. Full screende daha hızlı çalışıyordu ama hiçbir zaman pencerelerin arkasını çevirip bişeyler yazamamıştım :/ Standart uygulamalar (terminal penceresi,browser vs..) ben buraya ait degilim diye bagırıyorlardı.
Linuxta alışık olmadigiz kadar çok ram, işlemci ve yüksek kapaiteli grafik kartı istiyor. Güzel proje cok ram , cok işlemci gücü, bizi bozar yani :) ( en azından beni;) )
0
sfp
lg3d yi merakla bekliyorduk. sonunda live cd de olsa görebilceğimiz umuduyla indirdik ben haberi yazarken kendi makinamda denemiştim lg 3d nin splash screen i ni gördüm tam masa üstüne geçmeden önce gri bir ekranda kaldı. heralde ram im yetmiyor diye düşündüm. sonradan gelen yorumlarda gördümki herkezde hemen hemen aynı sorun var. java.net teki lg3d-live cd email listlerine mail gönderdim sorun ile ilgili hala bir cevap gelmedi. indirip te gri ekran görebilirsiniz sadece üzgünüm. :(
0
yilmaz
çok stabil olduğunu soylemek zor. şua bazı kartlar üzerinde çalışıyor sadece.
https://lg3d-core.dev.java.net/lg3d-getting-started.html#Platform_Requirements
adresinde linux ve solaris kurulumları için ayrıntılı döküman var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611

Yardım Çağrısı: Türkçe Gentoo Forumu Açalım

anonim

Fazlamesai.net camiasına: Gentoo Linux forumlarında Türkçe başlık açmayı düşünüyoruz. Gentoo Linux kullanan arkadaşların Gentoo Forums adresindeki "other languages" başlığı altındaki forumda bulunan "Gentoo Forums'da Turkce Bolum Acilsin mi?" forum oylamasına iştirak etmelerini bekliyoruz. Bu şekilde eğer oy sayısı 50nin üzerine çıkarsa Türkçe başlık açabileceğiz.

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix