Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

0
FZ
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.
gnu

Görüşler

0
mysterious
Bizde ne zaman böyle ciddi adımlar olur merak ederim doğrusu..

Elimizden ne gelir onu dahi bilmiyoruzki yada daha verimli birşeylerin yapılması konusunda neler olur.

:(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.

Büyük sayılar için GMP

FZ

Eğer Linux ortamında C ile program geliştiriyorsanız ve bir yandan da "ah şöyle 300-500 basamaklı ya da daha büyük sayılarla uğraşsam ne güzel olur, ama nasıl?" diyorsanız GNU mantalitesi bu konuda da imdadınıza yetişiyor ve size GMP kütüphanesini bedava olarak sunuyor (Gnu Multiple Precision arithmetic library).

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

GNU Radio İle Kendi Radyo Alıcınızı Programlayın

FZ

Vanu, Inc. şirketi PDA donanımı üzerinde GNU Radio tabanlı programlanabilir radyo alıcı sistemini tanıttı. Gömülü (embedded) Linux çalıştıran bir Hewlett-Packard iPAQ PDA ile entegre edilmiş 100-475 MHz´lik radyo sistemi görenleri şaşırttı. Radyo için gerekli olan sayısal sinyal işleme fonksiyonalitesi GNU Radio yazılımı tarafından sağlanıyor.