Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

0
FZ
1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Görüşler

0
redial
yillar oncesinden belliydi ne yetenekli makina oldugu :)
0
FZ
Deli bir İsveç'li bilgisayarcının gelip kendisine işkence etmesini bekleyen bir makina :-P
0
redial
PHP calistiriyomu acaba :D
0
FZ
İstersen önce otur gcc derleyicisi ile tüm hafıza optimizasyonları açık iken ekrana Hello World yazdıran bir programın dosya büyüklüğüne bak. Sonra assembler kullanarak bunu ne kadar kırpabileceğini falan araştır. Sonra da 49 KB´lık daracık yere haberde bahsi geçen yazılımların nasıl sığdırılabileceği üzerine derin bir tefekküre dal. Ya da dalma :)
0
redial
Ben o tefekkure, contiki yi gorunce daldim zaten :)
0
o_ozardic
üzerinde java çalışır herhalde. :P
0
FZ
Java virtual machine for running Java applets. While this idea is more far fetched than the above ones, it should be noted that Brian Bagnall actually is working on porting-implementing a Java virtual machine for the C64... diyor sitede ;-)
0
FZ
Bu arada Contiki ismi, Vikingler ile alakalı imiş. Adamların vakti zamanında ABD´ye gidebilmiş olabileceklerini ispatlamak için o zamanın teknikleri ile yapılan bir gemi ile okyanusu aşma olayı falan yani yanlış bilmiyorsam... Kısıtlı malzeme ile dağları deviririz hesaabı :)
0
o_ozardic
Con Tiki Expedition, 20. yüzyılın ünlü gezgin, macera adamlarından Thor Heyerdahl''ın Doğu Pasifik Adalarında (Paskalya adası ve ötesi) yaşayan insanların kökeninin tahmin edildiği gibi Güneydoğu Asya'dan değil, Güney Amerika'nın batı kıyılarından gelen insanlardan olduğu iddiasını kanıtlamak üzere yaptığı bir yolculuktur.
3000 yıldır bölgede yetişen saz ve ağaçlardan gemiler yapmışlar, bunlarla 3000 km den fazla yol katetmişlerdir. Sonucta hedeflerine varmislar ama akademik dünyadan kimse inanmamış.
(Lise''''de okuduğum kitaptan aklımda kalanlar bunlar, eksik-yanlış olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz. Thor Heyerdahl)
0
sametc
bilgisayar dunyası daha neler geliştircekler onuda yakındda hepimiz goreceğiz bilgisayar sınırsız olan birşey
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pythoncard çıktı

gencbeyin

Pythoncard çıktı! :-))
Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
Stephen Figgins'in bir yazısından...

Nanoweb, PHP ile web sunucusu

butch

Niye sorusuna "Ağırlıklı olarak web uygulamaları için geliştirilmiş bir programlama diliyle web sunucusu yazma fikri çok komik" diye cevap vermiş programın yaratıcısı. Evet, Nanoweb PHP ile yazılmış, PHP, CGI, SSL, Mysql destekleyen bir web sunucusu. Fikrin komikliği kadar aslında programın gayet ilgi görmesi ve modüler yapısı sayesinde hızla gelişiyor olması da komik. Bir inceleyin derim.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.