Corel, Winzip'i satın almış

0
anonim
Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.
Konu ile ilgili bildiriye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu arada Winzip'in sayfasındaki haberde yer alan bir satır benim çok hoşuma gitti.

"What's changed? Nothing."

Görüşler

0
realist

Konu dışına çıkmak istremezdim fakat merakımı yenemiyorum. Corel'in Linux dağıtımı hazırladığını hatta bir sürüm çıkardığını hatırlıyorum. Efsane WordPerfect ve CorelDraw'ın sadece bu dağıtıma göre paketlenmiş Linux sürümleri çıktığını ancak performans sorunları bulunduğunu da görmüştüm.

Derken Microsoft Corel'e yatırım yaptı ya da tamamen yuttu şeklinde bir haber yayıldı. Şirketin Linux atağı da o gün bitti. Şimdi Corel-Microsoft bağlantısı ne durumdadır? Haberler uydurma mıydı? Bilgisi olanlar bizi de aydınlatsa çok iyi olur.

0
ebola
Corelde o günden bu yana defalarca CEO ve ortak değişimleri yaşandı. Takibi çok zor. Linux denemesini yapan CEO daha sora ayrılıp kendi şirketini kurdu. Bugünki Xandros eski Corel Linux projesinin devamıdır. Debian temelli bir dağıtım. Corel yanlışım yoksa o dönem Draw'ın değil PhotoPaint'in sürümünü çıkartmıştı. Bu pakette native Linux uyugulaması değil wine altında çalışan bir uygulama idi. Benim bildiğim kadarı ile Corel'de şu anda Microsoft ortaklığı yok. Corel yazılım firması satın almak konusunda çok maymun iştahlıdır. Arada Micrografix, Bryce, DRAWings, Softquad (Hotmetal XML), Painter, PaintShop Pro ve hatırlayamadığım pek çok firmayı daha satın aldı.
0
haticesur
Evet, Microsoft bundan birkaç yıl önce Corel'in hisselerinin %30'unu satın aldı, Linux ve Linux ürünleri geliştirimini durdurdu, o sırada Corel'de olan XML teknolojisini kopyaladı sonra da hisselerini yok parasına sattı. Bu yüzden maddi sıkıntıya giren Corel hisse senedi değeri 1$'ın altına düşünce atılmadan önce kendisi Nasdaq'dan ayrıldı ve kendini bir Amerikan finans şirketine sattı. Corel kısa sürede yine toparlandı ve Nasdaq'a girdi. Ama Linux konusunda herhangi bir çalışmaları yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Magento 1.0 Kararlı Sürümü Yayında

sempsteen

Oldukça başarılı bir geliştirme süreci geçiren, Zend Framework üzerine kurulu, piyasadaki rakiplerine uzak ara fark atan, açık kaynak kodlu e-ticaret platformu Magento'nun uzun süredir beklenen 1.0 kararlı sürümü bugün (10 dk önce) yayınlandı.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

Hangi sunucuyu seçmeli?

Soulblighter

OSNews.com sitesinde Alejandro Tamayo Castillo tarafından yapılan testi ve yazılan makaleyi (özetle) burada çeviriyorum. Bu satırdan sonraki tüm satırlar Alejandro'nun ağzından söylenmiştir :)

Bir grup insan özgür yazılımı destekleyip Windows'dan nefret ederken, diğer grup ise Windows ve Microsoft'u savunup, özgür yazılımdan nefret ediyor. Peki kim daha iyi?

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.