Debian´dan Yeni Açılım

0
GaripFakir
Debian GNU/Linux projesinin kurucusu Ian Murdock Redhat linux yükleme aracı Anaconda'nın Debian'da kullanılacağını ve bundan sonra Redhat .RPM paketlerinin de APT ile kullanılabileceğini duyurdu"

http://arstechnica.com/archive/news/1067056799.html

Görüşler

0
realist
"Debian'dan yeni açılım" değil Progeny Inc.'den Debian eklentileri. Henüz maalesef başarılı bir ürün çıkaramamış, üstad Ian Murdock'ın adı ile ayakta durmaya çalışan bir şirketin gereksiz ürünleri. Tek kişi ile bu kadar olur.
0
GaripFakir
Ama Ian Murdock bu sirket sayesinde hem para kazanip hem debian gelistiriyor. Mesela Ian'in hatunu deseki yetti artik debian mebian ben artik kurkler mucevherler istiyorum. Daha yuksek maasli bir is bul. Ve Ian murdock ta yeni isinde debian zaman bulamasa fazla.
Ne olacak?

Gereksiz urun murun derker Ustat Ian ordan ekmek yiyor. Bizde heyecanla acaba sarge'de ne suprizler olacak diye bekliyoruz.

Konuyla biraz ilgisiz oldu ama neyse.
0
realist
Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Aynı fikirdeyim ve Progeny'nin başarılı olmasını gönülden istiyorum.
Sarge ile gelecek en önemli yenilik kurulumun tamamen değişmiş olması. Pogeny'nin yazdığı discover adlı çok yetenekli donanım tanıma aracını kullanıyor. Eğer yetişirse kurulumdaki Gtk arabirimi de Progeny'den alınmış olacak.
0
realist
Ayrıca haberin yanlış yorumlanabileceğini söylemek istedim. Mesela bir aklıevvel Ekşi Sözlük'e (sozluk.sourtimes.org) Debian'ın rpm desteği vermeye başladığını yazmış bile.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şapkasız Çıkmam! Debian Şapkalar Geldi

anonim

Merhaba.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'e yetiştiremediğimiz Debian Şapkalar nihayet geldi.

Bedeli 6 YTL olan şapkaların laciver ve krem rengi mevcuttur. Sipariş vermek isteyen arkadaşlar linux34.com sitesini ziyaret edebilir.

Debian Konsorsiyumu Genişlemeye Devam Ediyor

butch

Bir süredir dedikoduları devam eden Debian Konsorsiyumu, kurumsal bir Debian dağıtımı için bir araya gelen Credativ, Knoppix, LinEx, Linspire, MEPIS, Progeny, Skolelinux, Sun Wah Linux, UserLinux, VA Linux, ve Xandros gibi markaların Progeny liderliğinde bir araya gelmesinden oluşacak. Konsorsiyum ile ilgili ilk resmi duyurunun Ağustos ayı başında gerçekleşecek LinuxWorld Conference & Expo'da yapılması bekleniyor.

Detaylar için buraya.

Sarge sonunda gözüktü!

sundance

Debian camiasının ilgi ile beklediği yeni sürümü Sarge sonunda gözüktü!
Debian'ın Türkiye'deki (ve dahi Türkçe'deki) en büyük destekçisi Recai Oktaş'ın Debian-User-Turkish listesine attığı mail ile 03 Mayıs itibariyle Sarge'ın dondurulduğu ve 85 civarı hatanın giderilmesinin ardından 30 Mayıs'da lansmanının yapılacağını duyurdu.

Özellikle Debian'a başlamayı düşünenlere duyurulur, diğerleri zaten unstableda devam etmekte ;)

Debian´da Türkçe Klavye Kullanımı

anonim

Debian'da Türkçe Klavye Kullanımı ile ilgili bir yazı http://www.mturker.net/debianturkce

Şimdilik sadece konsolda kullanım için gerekenler var. Kısa süre sonra X için de yapılması gerekenleri eklenecektir.
Sundance: Bu işin Debian raconlarına uygun halde ve hem konsol hem X için hazırlanmış hali burda okumadan geçmeyin.

Debian OpenSSL PRNG Hatası ve Güncelleme Paketi

caNavar

Debian OpenSSL paketindeki md_rand.c dosyasında hata Luciano Bello tarafından 13 Mayıs 2008 tarihinde duyuruldu ve hata 2006'dan bu yana oluşturulmuş tüm SSL ve SSH anahtarlarını etkiliyor. Sonuç olarak kriptolanmış anahtarlar tahmin edilebiliyor.