Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.

0
mesutgul
Debian Resmi Sitesinde yayınlanan 18 Şubat 2007 tarihli habere göre, Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.
Haberde, bunun yeni bir sürüm olmadığı, sadece toplu bir güvenlik güncellemesi olduğu vurgulanmış.
Şimdilik sadece dosyalara erişilebiliyor.
CD ve DVD ISO dosyaları hakkında; güncellenmiş imaj dosyalarının daha sonra hazırlanacağı, ancak yeni yükleme imaj dosyalarının yapılmasına gerek olmadığı belirtilmiş.
Ancak, gelecek güncellemede yeni bir imaj hazırlanacağı tahmin ediliyor.

Görüşler

0
ersin2k
debian bu kadar yavaş güncellenmeye devam ederse ubuntu ve fedora gibi rakiplerinin yanında çok yakında elimine olacak. bu kadar muhafazakar bir dağıtım olur mu! Tamam güvenlik stabilite ok. Ama o da bir yere kadar.
0
sulh
Stable depo yavaş sadece. Testing deposu gayet güncel, üstelik çoğu dağıtımın stable sürümünden daha kararlı. Topluluk mutlu olduğu sürece sorun yok :)
0
Ono
Diger dagitimlarin Debian'nin umurunda oldugunu hic sanmiyorum. Guncelleme mevzusuna da gelirsek sid kullanabilirsin hergun guncelleniyor.
0
FZ
Herkes bu durumu pek dert etmiyor sanırım.
0
Titus
eğer stable kullanıyorsanız dediğiniz gibi ama bir de unstable ya da melez bir sistem kullanıp bakar mısınız paket güncellemelerine? şuan Debian 3.1 unstable kullanıyorum ve gün aşırı apt-get upgrade komutunu kullanmak durumundayım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian Kullanıcıları Türkçe E-posta Listesi

anonim

Türkçe konuşabilen/konuşan Debian kullanıcılarının bilgi alışverisinde bulunabilmesini sağlamak amacıyla bir posta listesi oluşturduk

  • Liste adresimiz: debian-user-turkish@lists.debian.org
  • Üye olmak için,
    debian-user-turkish-REQUEST@lists.debian.org adresine, konu bölümünde "subscribe" yazan bir mail göndermelisiniz.

  • Debian mail listeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler için
    http://www.debian.org/MailingLists adresine bakabilirsiniz.

    APT-HOWTO Çevirisi

    anonim

    APT hakkında başladığımız yazı dizisinin sonucunda zaten varolan APT-HOWTO'dan farklı bir şey çıkmayacağını anlayınca, belgeyi çevirdik. Zaman kısıtından dolayı çeviride içimize sinmeyen, bazı sevimsiz noktalar olabilir, vakit buldukça düzeltmeye çalışacağım.

    APT-HOWTO çevirisine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

    http://www.debian-tr.org/belgeler/apt-howto

    Anaconda´lı Sarge

    butch

    Redhat'in Anaconda'sının Debian'da kullanılacağını duymuşsunuzdur. Peki denediniz mi? Hemde Sarge'la. Buyrun deneyin, ama dikkat edin. Çünkü ne anaconda ne de sarge henüz tam anlamıyla hazır değll.

    AMD x86 64 için Debian

    yuxel

    Chris Cheney, Debian'ın AMD64 bit için hazır olduğunu duyurdu. 7972 paketin yaklaşık %97'sinin bu mimari için derlenmiş bulunuyor. ia32 emülasyonunda kullanılamayan bazı işlemci özellikleri bu paketler ile kullanılarak işlemciden daha fazla verim alınması sağlanıyor.
    Debian Planet
    OS News
    Lwn

    Debian geliştiricisi olmak

    e2e

    "Bir Debian geliştiricisi olmak mı istiyorsunuz? Bunu isteyen yalnız siz değilsiniz. Yazılım paketlerini bir dağıtım için hazırlamak, döküman yazmak, bir sürümü test etmek... Hepsi de sonsuz ve nankör görevlerdir. Şu ana kadar, herhangi bir zamanda bu işleri yapmak için başvuran yüzlerce insan var. Bununla birlikte, adaylar bu görevler için kabul edilmeden önce, yalnızca programcılık yeteneklerini değil, aynı zamanda Debian süreci ve felsefesini kavrayışlarını da sunmak zorundalar. Bu süreç aylar alabilir, tabii bazı istisnalar da var."