Debian masaüstü altprojesi başladı

0
anonim
Bugün debian-devel-announce mail listesine gelen bir mesaja göre Debian projesi, masaüstüne daha uygun bir dağıtım oluşturmak üzere resmi olarak harekete geçmiş bulunuyor. Projenin adresi www.debian.org/devel/debian-desktop Hepimize hayırlı uğurlu olsun :^)

Görüşler

0
sundance
imzadan anladığım kadarıyla sensin Mave :)))

FM`eLogin olmanın/kalmanın bu kadar zor gelen yanı ne ? Bunu anlayabilmiş değilim. Ben bir kez user olarak, bir kez de admin olarak mozilladan login oldum, aylardır da bir daha olmuyorum. Hani zorunuza giden neyse söyleyin, o doğrultuda düzeltelim, yapılabiliyorsa bundan daha kolay hale getirelim de herkes haberlerini, yorumlarını isimle girsin, kimin ne konuştuğu belli olsun.

FM hepimiz, hepimiz FM için
0
Maverick
Çok keskin gözlüsün sundance. Aslında anonim haber göndermek daha karizmatik geliyor. Düşünsene haberi gönderen Bill Gates bile olabilir :P Ama haklısınız, üye oldum, mozilla security ayarlarımı değiştirdim ve cookie'lerin 90 gün yaşamasına izin verdim :^)
0
conan
smart card uzerinde saklanacak safe, encrypted, cookieler istiyoruz!!!! Boylece her desktopta login olucazzz yasasin!!!
0
linux34
slm :)
Adım Erdoğan Bilgici.
www.linux34.com un webmasterıyım.
Debian Linux Türkiye Distiribitörü. Olduk.
ve debiancılar için elimizden geleni yapmak istiyoruz.
-- Tüm Debiancılardan destek bekliyorum.--
tr kurulum paket kurmak / kaldırmak
screnn shotlar vs vs.. Her şeyde ben varım yeterki
desteklernizi eksik etmeyin.
-----------------
www.linux34.com |
-----------------

0
m1a2
Selamlar, Erdoğan Bey,
Bir isteğim olacak:
1 ve 2 linklerindeki kurulum sayfalarında yazının FM`deki orijinallerine link vermenizi istiyorum. Yazıların altındaki yorumlar önemli (düzeltmeler var mesela).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, Debian GNU/Linux'a Verdiği Desteğin Karşılığını Aldı

FZ

Kim demiş tamamen özgür ve büyük bir camia tarafından geliştirilen GNU/Linux dağıtımlarından birini destekleyerek para kazanamazsınız diye?

Hewlett Packard, Debian GNU/Linux'a verdiği resmi destek sayesinde 25 milyon $ kazandı. Bu gidişle bu durum Novell, RedHat gibi ticari kurumlara karşı bir meydan okumaya dönüşebilir.

Linux Çekirdeğinde 8 Açık ve Çözümleri

FZ

Sistem ve ağ yöneticilerinin dikkatine: Debian´ın güvenlik sitesinde Linux çekirdeğinde en son tespit edilen ve IA32 mimarili bilgisayarları etkileyen hatalar ve bunlarla ilgili çözümler mevcuttur. Detaylı bilgiyi yukarıdaki linkten edinebilirsiniz.

Skolelinux Debian Labs

roktas

MEBnin okullarda bilgisayar ve Internet kullanımını yaygınlaştırmak için ayırdığı bütçeyi ve bu bütçenin nereye harcandığını yeterince bilmiyorum. Fakat ticari işletim sistemi ve uygulamalarının kurumsal ölçekte daha fazla tercih edildiği gerçeğini göz önünde bulundurursak GNU/Linux veya diğer özgür lisanslı bilgi-işlem ortamlarının yeterli rağbeti görmediğini tahmin edebiliriz. Üstelik eğitim kurumlarımızdaki maddi imkansızlıklara rağmen böyle bir durum söz konusu.

PlayStation 2 İçin Debian Tabanlı GNU/Linux

FZ

Sony Playstation 2 üzerinde çalışacak Debian GNU/Linux tabanlı BlackRhino sistemi kamuya açıldı. Böylece isteyen bu ilginç donanım üzerinde oyun ve çeşitli yazılım geliştirebilecek. Bu sürümde 1200'den fazla yazılım paketi mevcut ve artması bekleniyor.

Branden Robinson Debian'ı Anlattı

anonim

Branden Robinson, "Debian" projesinin yeni lideri, Debian'ın durumunu inceleyen ilk raporunu hazırladı.

Branden Robinson raporunda, Debian projesinin geleceği, aşılması gereken sorunlar ve diğer konular üzerinde durulmuş.

Raporun ana başlıkları şunlar: