Dennis Ritchie Röportajı

0
raistlinthewiz

Görüşler

0
FZ
Röportajda en çok ilgimi çeken bölümler şunlar oldu:

Q:Do you have any predictions as to the future of C?

A:Dennis Ritchie: C is declining somewhat in usage compared to C++, and maybe Java, but perhaps even more compared to higher-level scripting languages. It's still fairly strong for the basic system-type things.

Q:What's your opinion on microkernels vs. monolithic?

A:Dennis Ritchie: They're not all that different when you actually use them. `Micro´ kernels tend to be pretty large these days, and `monolithic´ with loadable device drivers are taking up more of the advantages claimed for microkernels.
0
anonim
Bi zahmet bu İngilizca olayını bir de Türkçeleştirsek...
Anlayamıyorum, abey...
0
FZ
S: C dilinin geleceği hakkında tahminleriniz?

C: C dili kullanım olarak C++ ve Java´ya kıyasla azalmış gibi görünüyor ancak modern scripting dilleri günümüzde en çok kullanılan programlama dilleri haline geldiler. Yine de sistem programlama, performans ve düşük seviyeli programlama gerektiren işler için C hala çok güçlü bir dil olarak varlığını devam ettiriyor.

S: Mikroçekirdek ve monolitik çekirdek tartışmaları ile ilgili görüşleriniz nedir?

C: Pratik olarak kullandığınızda bunların çok da farklı olmadıklarını görüyorsunuz. `Mikro´ çekirdekler artık pek de küçük sayılmazlar ve yüklenebilir cihaz sürücüleri yoğun şekilde kullanan `monolitik´ çekirdekler de şimdiye dek genellikle mikroçekirdeklere atfedilen avantajlardan faydalanmaya başladılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.

istanbuLX: Yerli İşletim Sistemi

FZ

2001 yılında, işletim sistemleri konusunda yerli bilgi ve yazılım üretmek amacıyla başlattığımız 'istanbuLX İşletim Sistemi' projesi tamamen kamuya açılmaktadır. Önümüzdeki ay ekibin genişletilmesi işlemi tamamlanacaktır.

Açık kod felsefesi ile geliştirilen projenin tüm geliştirme safhaları kamuya açık hale getirilecektir. Bu aşamada, siz değerli Türk kullanıcıları/geliştiricileri de projeye katılabilir, geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Proje herkese açık olup haberleşme listemiz istanbulx@istanbulx.org adresinde hizmete girmiştir. Üye olmak için istanbulx-subscribe at istanbulx.org adresine boş bir e-posta atmanız yeterlidir.

istanbuLX, tasarım aşaması ve geliştirme aşaması belli ölçüde bitirilmiştir. İlk versiyonu 0.1.1-farabi olarak 14 Kasım 2001'de, ikinci versiyonu ise 0.1.5-sinan olarak 15 Şubat 2004'te çıkarılmıştır. Son versiyonu 15 Ağustos 2004 tarihinde 0.1.6-sinan olarak çıkarılmıştır. Bu versiyonu aşağıdaki bu adresten edinebilirsiniz.

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

Whitespace; Tertemiz bir Dil !

anonim

Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...