Whitespace; Tertemiz bir Dil !

0
anonim
Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...

Görüşler

0
ttk
Bir çeşit SQL'e benziyor ...

Güzel fikir :)
0
bio
Bkz. http://www.muppetlabs.com/~breadbox/bf/ [www.muppetlabs.com]
0
Ragnor
Bu tarz garip programlama dillerinin en bilineni herhalde "Brainfuck" tır. Şu sıralar "Brainfuck" için Python ile bir yorumlayıcı yazmakla meşgulüm bitince foruma yazarım artık.
Whitespace'e gelince debug etmesi biraz zor gibi. Onca boşluğu say falan, off off. Brainfuck bile daha kolay geldi bi an :).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

anonim

OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´

Open source muhasebe programı, Turquaz

huseyin

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımı.
Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişim göstermemesi ve linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle hazırlanmaktadır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta. Faha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programlama veya muhasebe konusunda deneyimli kişilerin testi ve önerileri ilerleme açısından çok önemli. Sizinde katkılarınızı bekliyoruz.

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)