Distrowatch.com Türkçe!

0
anonim
Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Görüşler

0
aRda_
Çok sık girdiğim bir site olmamasına rağmen beni sevindiren ve "nihayet" dedirten bir haber...
Ayrıca bazı sitelerde öyle diller oluyor ki "yuh artık bu kadar dil var bi Türkçe'mi yok" diye isyan etmekten vazgeçemiyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ Linux Sertifika Programı

anonim

Evet, İTÜ Linux Sertifika Programı başlatmış. Ne diyeyim hayırlı olsun.

İlgilenenler için
http://wsprj.cc.itu.edu.tr/itu-lsp/index.html

Mandriva Linux 2007 Beta

alperfm

Eski versiyonlarıyla herkesin (özellikle de benim) bilinçaltına hatalarla dolu linux sürümü olarak yerleşen mandriva (eskiden mandrake idi), artık o kanıyı silmiş gibi. Yeni sürümü Mandriva Linux 2007 nin ise betası çıkmış durumda.

Mandriva 2007 deki yeniliklere bakacak olursak:

>3D masaüstü desteği, drak3d ile konfigüre edebilme,
>Gnome 2.16,
>Kernel 2.6.17,
>Yeni 'Ia Ora' Mandriva teması,
>VPN konfigüre aracı; drakvpn...

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.