Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

0
anonim
Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

İlgili Yazılar

Sertifikasyonun Önemi

FZ

Avrupa ve ABD'de 32.000 BT çalışanı ve 1830 işveren arasında yapılan bir araştırmaya göre bilgi teknolojileri konusunda sertifikasyonun önemi artmış durumda. Sertifikasyonun avantajının en çok hissedildiği alanlar ise proje yönetimi ve bilgi teknolojileri güvenliği.

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...

Ünlü Türk Bilgisayar Bilimcileri ve Mühendisleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü, ünlü matematikçi Cahit Arf adına bir matematik yarışması düzenliyor. Yarışmanın adını görünce aklıma şu soru geldi:

Acaba matematikte Cahit Arf, fizikte Feza Gürsey gibi kendi alanında dünyaca tanınmış bilgisayar mühendisimiz veya bilgisayar bilimcimiz var mı?