Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

0
conan
Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.
Charney`in yeni görevine 1 Nisan`da başlaması bekleniyor. Charney`nin takımı ise Hacking Exposed kitabinin yazarlarından Eric Schultz, Windows guvenlik uzmanı David LeBlanc, ve eski SANS çalışanı Jasper Johansen.

Charney`e yeni görevinde başarılar diliyoruz...

İlgili Yazılar

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

Patentler ve Özgür Yazılımın Yaptırım Gücü Üstüne

FZ

Dünyanın en büyük e-öğretim yazılımı firmalarından Blackboard, geçen sene bir patent almış ve bunu aldıktan kısa bir süre sonra hemen rakiplerinden birine dava açmıştı. Söz konusu patent "çeşitli ders içeriğine erişim için yetkilendirme" gibi çok teknolojik yenilikleri de içeriyordu.

Blackboard'un patent alır almaz dava açması sadece ticari rakiplerini etkilemekle kalmamış aynı zamanda Moodle gibi açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen e-öğretim projelerini de tehdit eder hale gelmişti. Özgür yazılım dünyasının buna tepkisinin ne kadar güçlü olacağı merak konusu idi.

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)