Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

0
darkhunter
Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

Görüşler

0
simor
:) Bunu, hemen gerekli yerlere ileticem. Umuyorumki bu amaçla bu tarzda yazdınız.
0
etguler
Bu aynı zamanda Mac kullanıcıları için de güzel bir haber. Malum, biz Mac kullanıcıları Windows tabanlı MSN kullanıcıları ile webcam üzerinden görüşebilmek için binbir türlü eziyet çekiyoruz.
0
FZ
Çoooooook derdimdi!
0
HungryMind
Bilgisayar ile tek ilişkisi msn olan kişilere linuxa geçmelerini engelleyen bir sebebde kısmen ortadan kalkmış oldu belki de bu sayede.
0
FZ
O tür bir insan pek görmedim yani tek ilişkisi msn olan. İnsanlara zaten pek MSN tavsiye etmiyoruz, illa chat yapılacaksa daha düzgün ve esnek servisler var öyle değil mi?
0
Challenger
illa chat yapılacaksa daha düzgün ve esnek servisler var öyle değil mi?
Var da anlatabilirsen anlat.
0
FZ
Büyütüyorsunuz. Bunu anlatmak ve uygulatmak o kadar zor değil. Çok daha zor şeylere çok daha kolayca ikna edilebiliyor insanlar. Abartmayalım lütfen.
0
anonim
Bir de böyle birşey vardı www.mercury.to
0
darkhunter
JVM mi?! Birden bi soğukluk hissettim, pencere mi açık kaldı acaba ;-p

0
yilmaz
Bir an içinize huzur dolmuş bir ferahlık hissetmişinizdir. Soğukluk değil o. :)
0
East
Haberin içeriğine 10 üzerinden 9 , sunuluş şekline ise 10+1 ;) .
0
ctrlbreak
Mercury messengerda bu destek vardı zaten http://www.mercury.to
0
darkhunter
Doğrusu, ben o ucubeye native uygulama bile demem.
0
Chriseba
açıkçası gaim'e webcam özelliği gelseydi daha mutlu olurdum. şahsen amsn'i sevmiyorum... açıkçası msn'i de sevmiyorum da neyse bu ayrı bir konu...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Deutsche Telekom SAP .NET`e geçiyor

anonim

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon firması Deutsche Telekom ve dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP AG .NET teknolojisini kullanmak için hazırlıklara başladılar.

Microsoft`la ortaklaşa çalışan DT, T.NET ismini verdiği proje ile tüm Avrupa çapında kullanılabilecek XML Web Servisleri paketlerinden oluşan tümleşik çözümler geliştirmeyi planlıyor.

İçinde E harfi olmayan roman Türk diline çevrildi (E harfi olmadan!)

FZ

Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. Cemal Yardımcı'nın çevirisi Ayrıntı Yayınları’nın 400. kitabı olarak yayımlandı. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.

Yazarın Türkiye'de tanınmasını sağlayan diğer kitabının başlığı da ilginç: "Yaşam Kullanma Kılavuzu".