Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

0
esse
Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.
Bu etkinlik süresince tanıtım ve gelişmeler yarışma sitesi olan bu adresde yayınlanacakmış. Bu sitede adaylar yarışmaya başvurabilecek; 15-30 Nisan tarihleri arasında da jürinin uygun gördüğü siteler halk oylamasına sunulacak.

Kurumsal ve kişisel web siteleri için ayrı ana kategorilerde gerçekleştirilecek yarışmada ana kategorilerin altında belirlenen alt kategorilere göre seçim işlemi yapılacakmış. Yarışmanın düzenlenmesi ve yürütmesi ile ilgili olarak bir “Danışma Kurulu”, seçim için ise “Seçici Kurul” bulunuyor. Danışma Kurulu ve Seçici Kurul, sektörle yakından ilgisi olan gazeteci, yazar, iş adamı ve akademisyenlerden oluşuyor. Kimler olduğunu çok merak ettim şimdi :)

Seçici kurulun yapacağı seçim dışında, yarışmaya daha geniş kitlelerin katkısının da dahil edilebilmesi için”halk oylaması ile seçim” yöntemi de uygulanacakmış. Yarışma sonuçlarıda, 22 Mayıs 2002 tarihinde yapılacak Final Gecesi ile açıklanacakmış.

Şimdiden hekrese başarılar ....

Görüşler

0
FZ
fazlamesai.net bu yarışmaya katılacak mı?
0
butch
Aldım gazı, fazlamesai.net ve sanal-ofis.com için formu doldurdum.
0
FZ
gazlamesai.net modunda olduğumu düşünmenizi istemem ama yani bilgisayar-vs.-merkezli-cemaat sitesi bağlamında bence fazlamesai.net halen biricikliğini koruyor durumda.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Şenligi 2

redial

1-4 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Linux Şenliği 2'ye herkes davetlidir. Şenlikte çok ciddi bir oyun turnuvasının düzenleneceğini de belirtmekte fayda var ;-)

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.