Dünya Plone Günü - 2009

0
anonim
Plone, önde gelen, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Plone, yüksek teknolojik düzeyinin yanında özellikle Türkçe'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda dile gerek yazılımın gerekse içeriğin yerelleştirilmesi bakımından verdiği destekle benzerlerinin içinde öne çıkmaktadır.

Dünya Plone Günü için düzenlenen seminerde Plone ile neler yapılabileceği örneklerle gösterilecektir. Plone'un kurumlara, kullanıcılara, site yöneticilerine ve geliştiricilere sunduğu yetenekler tanıtılacaktır.

Tarih: 22 Nisan 2009 Çarşamba
Saat: 12:00 -13:00
Yer: İTÜ Maslak Yerleşkesi, Elektrik Elektronik Fakültesi
Konuşmacı: Turgut Uyar
Kayıt formu için buraya tıklayınız.

Görüşler

0
Tarık
ailecek hastasıyız :)
0
ess
Başlama saati yanlış yazılmış.
Başlama saati 14.00, tekrarı 16.00'da.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

30 Eylül ''İzmir'de şenlik yapsak nasıl olur?'' toplantısı

penguencg

İzmirdeki Linux kullanıcıları olarak toplanıyoruz. Bu ayın 30'u Pazar günü hemen herkese uygun gözüktü ve biz de bu tarihte ikinci bir toplantı ile hem birbirimizi tanıyalım, hem İzmir'deki insan gücünü biraz harekete geçirelim, hem de bu seneki şenlik fikrilerini alalım diye toplanalım diyoruz. Toplantı gündeminde ağırlıklı olarak bu seneki şenlik, yeri, İzmir'de yapalım mı yaparsak nasıl yapalım gibi konular olacaktır. Bunun yanında fikirleri olanlar, şikayetleri olanlar, abicim İzmir'de Linux kullanıcısı var mı, nerede veya benim fikrim geldi diyenler için tanışma kaynaşma ortamı doğacaktır. Çekinmeden, LKD üyesi veya değil, Linux meraklısı herkesin gelmesini istiyoruz.

Bizbize, eğlenceli bir toplantı yapmak istiyoruz.

Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.

Ankara´daki Fedora Linux semineri ertelendi

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da düzenleyeceği seminer, ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin 60. yılı kutlamaları ve konuşmacının programındaki değişiklik nedeniyle iki hafta sonraya, 19 Kasım Çarşamba gününe ertelendi. Doğabilecek rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.