Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.
Diğer konuşmacı ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nden Dr. David Davenport. Dr. Davenport, insan beyninin çalışma prensipleri, YZ/Bilişsel Bilim konuları üzerinde çalışıyor ilgi alanının odak noktasının `computationalism´ fikri teşkil ediyor.

Görüşler

0
FZ
Özellikle yapay zekâya meraklı arkadaşları, araştırmacıları bekliyoruz.
0
malkocoglu
Alice, "bilgisayara akil vermeye gerek yok, konusmasindan insan zannedilse yeterli olur" mantigi ile yazilmisti saniyorum (Turing testi icin). Turing testi sirasinda bir hakem bilgisayar ile klavyeden iletisim kuruyor, kac dakika bilgisayar oldugunu 'anlayamadigi' olculuyordu. Genel YZ dunyasi Turing Testlerine fazla zaman harcamadi (belirtmek isterim), sayin Wallace'in su anda ne ile ugrastigini dogrusu merak ediyorum. Konferans izlenimlerinizi bekleyecegim.
0
FZ
Loebner yarışması ile ilgili bir hayli negatif spekülasyon mevcut. Ayrıca Dr. Wallace ve çalışmaları ile ilgili olarak da akademik camiada pek de olumlu şeyler düşünülmediğini biliyoruz (ki adamın dediklerini göz önünde bulundurunca bunu doğal karşılıyorum :)

Ancak belki tam da bu sebeplerden ötürü bir hayli ilginç bir konferans olacağa benzer. Dilerim yoğun, sert ve verimli fikir tartışmalarına sahne olur.

Konferansa katılan arkadaşlardan bir kısmının izlenimlerini yine FM ortamında bizimle paylaşacaklarından şüphem yok ;-)

Bizi izlemeye devam edin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde konuşmacı Serdar Köylü, linux üzerinde iptables yazılımı ile güvenlik duvarı yapımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacak. Seminer her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık. Ayrıntılı bilgi

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.

Atölye Çağrısı: Ağlı Bilgi Görselleştirmesi

butch

Gelecek hafta Burak Arıkan tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek ve epey yoğun pratik uygulamalar geliştirmeye dair tekniklerin aktarılacağı bu atölye çalışması karmaşık ağ modelleme, görselleştirme, ve anlamaya odaklanmaktadır. Gündelik hayattan politikaya, iletişimden ulaşıma, sanattan ekonomiye kadar sayısız alanda ağlı yapılarla karşılaşıyoruz. Bu karmaşayı gözlemleyip görselleştirmek daha önce farkında olamadığımız yeni bilgiler keşfetmemizi sağlıyor.

E-posta Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.