Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

0
larweda
Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.
İlk defa gözönüne CEBIT`te çıkacak olan CRW2200 serisi, 20 hızlı yazabilme, 10 hızlı tekrar yazabilme, ve 40 hızlı da okuma yeteneğine sahip.

2200 serisi temel olarak bir önceki 2100 serisini baz alıyor. 2100'lerde olduğu gibi Yamaha'nın SafeBurn sistemi ve performans sağlayabilmek için 8 MB tampon (buffer) hafızaya sahipler. Seride toplam beş farklı model olucak: CRW2200E (dahili ide/atapi), CRW2200S (dahili scsi-3), CRW2200SX (haricí scsi-3), CRW2200IX (harici IEEE1394 firewire), CRW2200UX (harici USB2.0). Bu modellerden CRW2200E'nin CEBIT'ten hemen sonra piyasaya sürüleceği duyuruldu. Bu seri ile 650 mb'lik bir cd'nin yazılma suresi 3 dakikadan daha az sürecek.

Sonuç olarak, yamaha'nın ardından bütün cd yazıcı üreticileri bu performansta sürücüler piyasaya sürecekler ama 20x yazılabılecek bos medya bulmak sorun olacaktır.

Bu işin en güzel tarafı şu anda piyasada yaygın halde bulunan 16x yazıcıların fiyatlarının düşecek olması. Hoş, şu anki döviz durumu ve kriz zamaninda kim yeni birşeyler satın almayı düşünebilir, bilemem.

İlgili Yazılar

Lego Mindstorms NXT

tongucyumruk

Sizin de her yılbaşında size ne hediye alacağını bilemeyen "non-geek" arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, onlara şimdiden iyi haberi iletebilirsiniz. Bilgisayar dünyasındaki pek çok iyi şey (Linux, Dijkstra, Tanenbaum vs...) gibi bu haber de kuzey ülkelerinden. Danimarka'lı Lego firması 1998'den beri bilgisayar düşkünlerinin hayallerini süsleyen oyuncağı Lego Mindstorms'un yeni versiyonunu duyurdu.

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(