Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

0
Soulblighter
AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2
Dizüstü bilgisayarda sabit disk sürücü bulunmuyor. Bilgisayar tamamen AtomChip'in Optoelektronik elemanlarından oluşuyor. Kablosuz çalışma özelliği, yüksek hızlı işlemci ve yüksek bellek kapasitesi sunan bilgisayar, çok düşük enerji tüketiyor.

Üründe 6.8 Ghz AtomChip Quantum II veya 1.7 Ghz 4 adet Intel Pentium M işlemci kullanılıyor. Sistem Linux ve Windows XP işletim sistemlerini sesli komutla yönetebiliyor. Bellek olarak 1TB Quantum-Optical non-volatile RAM kullanıyor ve depolama olarak ise disk yerine 2TB non-volatile Quantum RAM (NvIOpRAM-ATA IDE) kullanıyor.

Görüşler

0
bm
Satilik emlak: iki kita arasinda, yuksek, ferah, bogaz manzarali, park problemi yok. Kacmaz kelepir, cok iyi bir yatirim.
0
mow
bu gerçekmi ? sitenin görünümü pek güven vermiyorda :)
0
mrtksn
gerçek olma ihtimali var mı acaba?
0
iozeren
bence kasap bunlar...
0
sleytr
tamam bencede kesinlikle gercek olamayacak gibi duruyor. peki ama bu sitedemi sahte?
sahteysede bir bilen adresini versin 'aha şurda dönüyo bu sitenin geyiği' desin lütfen!
0
Soulblighter
Neden herkesin şaşırdığını ve inanmadığını anlamadım. Adamların işi optoelektronik ve optoelektronik kullanarak yüksek hızlı ve kapasiteli depolama aygıtları üretiyorlar. Bunları da bir araya getirip bir tane notebook yapmışlar. Olay bu. Bunlara alıştırın kendinizi yavaş yavaş. :)
0
anonim
Her $ey iyi ho$ ta... Win2003 enterprise edition bile 32 gb'den yukari ram adresleyemiyorken Xp pro'da 1 TB ram gormek bana pek gercekci gelmedi. 4gb'nin ustune cikabiliyor mu ki bu Xp?
0
mow
optoelektronik sende alışkanlık yapmış sanırım, bana maalesef inandırıcı gelmiyor ha olmaz diye birşey yok ama gözümle görmeden inanmam diye birşey var ;)

site resmen frontpage kullanılarak şarışın bir sekreter tarafından yapılmış izlenimini veriyor, alışılagelen optoelektroniği kullanarak 4 TB HDD yap kalk onu birde laptopa sığdır -ki desktopu yokken- sonra gel siteni eciş bücüş yap olacak birşey değil gibi.

hadi herşeyi geçelim biz faniler için değilmi bu teknolojiler, yani biz salakmıyız niye optoelektronik şeyler varken, hala megatronik tiptronik şeyleri kullanıyoruz ?
0
mow
ya da başka böyle extrem sistemler üreten 4-5 firma varmı ? varsa görmedende inanabilirim :)
0
Soulblighter
Böyle sistemler üreten bir AtomChip var, bir de ben :) Bu tarz başka uçuk sistemler veya donanımlar üreten firma bulursam haber veririm.
0
atillaefe
Bence gerçek adamlar patentini almışlar.
http://atomchip.com/_wsn/page2.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Mac mi PC mi ?

anonim

Diyelim ki 128 mb ram, PIII 800, 20 gb hdd vb. bir PC'yi monitörü ile birlikte 1500 $'a satın alıyorsunuz. Ama 6 ay sonra almış olduğunuz bu PC, monitör hariç en fazla 700-800 $ ediyor. Çünkü P4 veya başka bir teknoloji çıkıyor. Üstelik MS Windows, durup dururken gereksiz yere göçebiliyor veya mavi ekran canavarı karşınıza çıkıyor.

Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

larweda

Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM