Dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı Space Cube yenilendi

0
robmind
Japon firması Shimafuji, dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı olarak sunulan Space Cube sistemini yenilemiş durumda. Bilgisayar, sadece 52 x 52 x 55mm boyutlarında minik ölçülerde. Bu küçük kasanın içinde NEC firması üretimi VR5701 serisinden 300MHz hızında bir işlemci ve 64MB SDRAM bellek var. Sistem dahili olarak 16MB flash bellek içeriyor, kapasite ayrıca Compact Flash kart takılarak arttırılabiliniyor. Kasanın üzerinde USB, Ethernet, Compact Flash kartı slotu, 1024x768 çözünürlükte VGA çıkışı, seri port, dijital ses çıkışı ve mikrofon girişi var. Devamı: http://sineklimeyhane.blogspot.com

İlgili Yazılar

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?