Küçücük bir Linux Daha - Damn Small Linux

0
LeChuck
Özellikle Knoppix ile popüler olmaya başlayan Live-CD Linux dağıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Sadece 50 MB olan ve piyasadaki mini-CDlere ve kart CDlere bile rahatça sığabilecek bu yeni sürüm kurtarma CDsi olarak ve/veya MS Windows kullanan arkadaşlara hava atmak için kullanılabilir. Bu minik ama sevimli dağıtım hakkında daha ayrıntılı bilgi http://www.damnsmalllinux.org adresinden edinilebilir.

....eee ne demişler...önemli olan boyu değil işlevi :P

İlgili Yazılar

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız:

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.