Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

0
Soulblighter
Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.
JSEclipse'in özellikleri şöyle:

* JavaScript fonksiyonları ve sınıfları için kod tamamlama ile daha hızlı ve hatasız programlama sağlıyor.
* JavaDoc için kod tamamlama ile belgeleme yapmayı kolaylaştırıyor.
* Üzerinde çalışılan JavaScript dosyalarındaki fonksiyon ve sınıf isimleri Outline penceresinde görüntülenerek, kolaylık sağlıyor.
* Hata ve uyarı raporlama sistemi ile sorunların kolayca çözülmesini sağlıyor.

Eclipse Platformu Nedir?

Eclipse Platformu, başta Java olmak üzere bir çok dilde geliştirme yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Eclipse Platformu'nun en güçlü olduğu yanlardan biri, eklentiler sayesinde yeteneğinin arttırılabilmesi ve programlama dili desteğinin genişletilebilmesidir. Bu adresten Eclipse için yazılmış ücretli ve ücretsiz onlarca eklentiye ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok teşekkürler bilgi için. Adresini verdiğiniz yerde oldukça işe yarar başka bedava araçlar da varmış.
0
y0rk
javada programlama yapiyoruz.eclipse i cok uzun suredir kullaniyorum. kullandigim en guzel en sade editor. java ile ilgili butun teknolojiler inin pluginler var. JSEclipse in screenshotlarina buradan ulasabilirsiniz. http://www.interaktonline.com/Products/Eclipse/JSEclipse/Screenshots/
0
anonim
3 ayrı IDE(Integrated Development Environment) denedim. Netbeans, Jbuilder, Eclipse. Eklentileriyle birlikte en uretken zamanlarımı Eclipse de yasadım.

Ozellikle SWING GUI yatatımında manual(deyimi yerindeyse notepad ile) deneyip sacımı basımı yolmadan, Eclipse in Jigloo eklentisinden yararlandım. Eclipse in sitesinde birsok faydalı eklentiye rastlamak mumkun.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.