EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

0
anonim
EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Görüşler

0
simor
Msn'i dinliyorum gözlerim kapalı
Önce hafiften bir sessizlik oluyor
Sonra yavaş yavaş kayıyor
Mesajlar, ekranda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sunucuların hiç durmayan logları
Msn'i dinliyorum gözüm kapalı

...
0
tolgacakiroglu
Ilk olarak sunu soylecem, daha once hic yorum eklenmemisken bu habere bir turlu yorum ekleyemedim. Bunun nedeni nedir?

Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?
0
tongucyumruk
İlk olarak aklıma şu geliyor: Bir şirketiniz var ve elemanlarınızın MSN'i sadece iş için kullanmasını istiyorsunuz (bunu neden istersiniz, veya Jabber dururken neden MSN gibi sorular ayrı bir tartışmanın konusu). Bu yazılımı gateway makinanıza yerleştirip MSN trafiğini takip altına alıyor bu sayede kurallara aykırı bir kullanım olduğu zaman tespit edebiliyorsunuz. Yoksa konu "heyoo onun bunun muhabbetlerini dinleyip özel hayatlarını kurcalayalım" değil.
0
Yns_
"Konuya donelim: Boyle bir sey yapmakla amacin ne oldugunu anlayamadim. "Evet iste sistemlerini hack'ledik. Yasasin kotuluk" mu oluyor amac?"

tongucyumruk'un örnek senaryosuna katılmakla beraber, yapılan yazılımın "evet iste sistemlerini hackledik" kısmını anlamayadım.

Msn zaten açık bir protokol, bilgisayardan gidip-gelen veriyi dinleyip parse eden bir yazılımın böyle bir iddiası olmasa gerek.
0
majesty
Amaçsız bir işe girişmez EnderUNIX. :)

MSN dinleyici ile sistem hack'lemek bir sürü soru getirir akla. Hangi sistem? Nasıl bir sistem? Dinlemek ile yapılan hack işlemleri nelerdir? Nasıl olur?

Kısaca, yazılımlara karşı ön yargı yerinde bir hareket değildir, bence.
0
rayyildiz
Ama hak vereceksiniz ki, msn furyası şirketlerin bir çoğunun iş gücünü azalttı. Bazı firmalar biz bayilerimizle iletişimizi msn den yapıyoruz diyorlar. Bilemiyorsun gercekten ne amacla yaprıklarını. Buna karşın şirketler msn yasaklıyor yada başka arayışlara giriyor. Bir çözüm enderunix'ten geldi. Bence gayet başarılı. Msn içeriklerini log tutuyor. Enderunix ekibinne teşekkür ediyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

coskung

Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.