Ek$iSözlükce 1 Nisan!

0
parsifal

Görüşler

0
banger
bu da gmail [www.gmail.com] usulu 1 nisan :)
0
lifesdkver0_1
hatırlarsanız gmail'i de 2004 1 Nisanında duyurmuşlardı.
0
oktay
Onun için mi birinci yıldönümümüz diyolar acaba? Ben bi araştırıyim bunu :PP

oktay
0
simor
Yahu ehehe çok komik insanlar bunlar.
Login olunca da login sayfasında count ettiği kadar disk alanı verilmiş gözüküyor. Ayrıca "send invite" 50 olmuş. :)
İşin ilginci ise şakanın kötülüğü, 2 nisanda herşey eski haline dönünce gerçek olacak. Bu da google a has bir ilginçlik.
0
dincer
send invite 50 uzun zamandır böyle.. kullanılabiliyor yani..
0
ether
gmail kotası 2Gigabyte'a yükseltildi. Ana sayfadaki counter da gün sonunda 2Gigabyte'da kalacaktır sanırım.
0
simor
Evet sonradan okudum bende 2gb olayını.

Bende amma haberdarmışım olaydan :) rezil oldum.
neyse 2 hafta evvel 4 tü yine invite ordan yırttım en azından :)

0
oktay
Web aleminin geyiği tartışılmaz google.

http://www.google.com/googlegulp/

oktay
0
FZ
Ekşi Sözlük demişken, Radikal'in Pazar eki Radikal 2'ye bakıyordum bugün, enteresan bir yazı ile karşılaştım. 9 Eylül Üniversitesi'nden ve kendini Ekşi Sözlük mağduru olarak tanıtan Evren Altınkaş, "Küçük Türkiye, Ekşi Sözlük" başlıklı bir yazı yazmış. Yazının kendisi bir yana, yayınlanmış olması daha enteresan geldi bana.

"Ahir zamanları anlamak", sosyoloji, vs. derken bu vakayı kaçırmamak ve yakından bakmak gerekir diye düşünüyorum. Hem içeriği, hem yayınlanmış olması, yazan kişinin hissiyatı, vs. Acaba Internet de kendi "magazin"ini mi üretmeye başladı? Bu bakımdan TV'ye mi benzemeye başladı? Enteresan durumlar. Medyaarası geçiş, bir ortamda olan şeyin (Internet) bambaşka bir ortama taşınması (basın). Kendi kendine referansta bulunma, kendini yeniden üretme filan... (bkz. TV'deki programların bir süre sonra TV'deki programlardan bahseder hale gelmeye başlaması ve insanların bu garipliği hiç de garip karşılamamaları, vs.)

Radikal-2 bildiğim kadarı ile Internet'e fiziksel hali yayınlandıktan 1 hafta sonra çıkıyor o yüzden bu yazıya şu anda bir bağlantı veremiyorum.
0
FZ
Yanılmışım, Internet'te de yayınlanmış:

http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=4536

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pi Sayısını Hesaplamayın!

tongucyumruk

"Bilim adamları pi sayısını .... (buraya irikıyım bir sayı koyun) basamağa kadar hesapladı!". Bu zaman zaman hepimizin haberlerde gördüğü bir başlıktır. Peki hiç merak ettiniz mi? Bilim adamları bu sayının bu kadar çok basamağını hesaplamaya neden bu kadar meraklıdır? Pratik bir amaç için olmadığı kesin, zira insanlığın şimdiye kadar karşı karşıya kaldığı hiçbir problemde pi sayısının bu kadar hassas biçimde hesaplanmasına ihtiyaç olması mümkün gözükmüyor. Tabii bu hesaplamanın daha bilimsel amaçlara hizmet ediyor olması da mümkün. Örneğin pi sayısı içinde bir örüntü bulmayı istiyor olabilirler. Hatta Pi adlı filmdeki gibi dünyayı etkileyecek bazı gizli planları da olabilir. Ya da belki de sadece çok fazla boş vakitleri vardır... Ya da gerçek, sandığımızdan çok daha farklı olabilir...

Linus Torvalds’a otobüs çarparsa ne olur?

xelon

İnternet'te oradan oraya savrulurken Wikipedia'da Linus Torvalds'ın biyografisine( İngilizce | Türkçe ) denk geldim. Mizah başlığı altındaki "What If Linus Torvalds Gets Hit By A Bus? - An Empirical Study" bağlantısı dikkatimi çekti. Büyük bir keyifle okuduktan sonra Türkçe'ye çevirmek aklıma geldi. Ve işte burdayım.

Yazıyı okuduktan sonra insanın aklına takılmıyor değil, gerçekten Linus Torvalds'a birşey olsa sizce Linux'e ne olur?

Seks takıntılı bot ya da Yatay Zeka 2008

sundance

2003 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kendisi ile tanışma şansı bulduğumuz Dr. Richard Wallace'ın yapay zeka üzerine araştırmaları ve meşhur botu A.L.I.C.E. birçok kişinin malumu. Kendisiyle uzun süre geçiren bazı arkadaşlarımız, birçok kişiyle olan sohbetlerinden daha doyurucu olduğunu bile itiraf etmişlerdir.

Peki ya Noel Baba rolü yapan bir botun şişkoluğu yüzüne vurulunca sinirlenip, konuyu oral sekse getirmesine ne demeli? Yapay zeka diyemeyeceğimiz kesin.
Sitedeki yorumlardan öğrendiğimiz kadarıyla firma hala botun niye sapıttığını araştırıyormuş :)

Ülkemin insanı....

anonim

Pasaportumun süresini nasıl uzatabilirim diye google.com`da bir arama yaptım. İkinci link Paris konsolosluğumuzundu. Çok ilginç hazırlamışlar sayfayı görmenizi tavsiye ederim... Bu mesajı yazarken bir yandan da müziği dinliyordum... Gene de ben bu ülkenin insanlarını çok seviyorum. Hayatı böyle neşeli geçirebildikleri için.
Adres : T.C Paris Konsolosluğu
Not: Müzik için biraz beklemeniz tavsiye edilir...
"Daracık daracık sokaklar,senin pasaportun zor uzar" :)

Çek o CentOS'u web sitemden!

ghanthar

CentOS Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir topluluk projesi. Bu yazıya konu olmasının sebebi ise biraz farklı. Tuttle City isimli (sanırım) kasabanın başkanı CentOS lideri Johnny Hughes'u mail yağmuruna tutmuş yakınlarda. Özet olarak sorun şöyle adı geçen kasabanın web sitesi açılınca bu sayfa ile karşılaşılıyormuş. Sayfa CentOS in de logosunun bulunduğu kalsik bir apache test sayfası. Sayfa da CentOS adını gören başkanımız e-postaya sarılarak Johnny Hughes'a tehditler yağdırmış "Yazılımını sunucumdan çekmezsen seni FBI'a şikayet ederim!" gibisinden.