En İyi 75 Güvenlik Aracı

0
FZ
Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

İlgili Yazılar

Açık Kaynağın Yararları

Soulblighter

Geçen hafta çalınan Windows 2000 kaynak kodlarını inceleyen iyi niyetli :) bir yazılımcı, IE 5 gözatıcısında açık tespit etti.

Bu açık kullanılarak, bitmap dosyası ile (ne alakaysa, klasik M$ açığı) kullanıcının bilgisayarında aşırı yüklenme meydana getirilebiliyor. Açığı bulan yazılımcı, haberi www.securitytracker.com adresinde duyurdu.

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

anonim

Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış: